Viaplay F1 Monaco stream onthult contractverlenging Perez bij Red Bull Racing

News
zondag, 29 mei 2022 om 18:19
max verstappen sergio perez red bull racing f1f1652960693
De Grand Prix van Monaco is inmiddels verreden en de grote winnaar is bekend. Nadat Perez, Sainz en Verstappen hun interviews gegeven hebben, werden we met een toffe onthulling verwend. Perez onthulde namelijk onderweg naar het podium dat hij al bijgetekend heeft bij Red Bull Racing en dat zijn contract dus al verlengd is.
De Braziliaanse coureur die voor Red Bull Racing rijdt, meldde dit tegen teambaas Christian Horner. Hij zei onderweg naar het podium lachend tegen hem dat hij 'te vroeg bijgetekend heeft'. Perez meldde dit natuurlijk nadat hij vandaag de race op zijn naam mocht schrijven. De Grand Prix van Monaco eindigde droog, nadat deze later begon en zelfs een keer onderbroken werd. Al redelijk snel reed Perez voorop, maar op het einde kwam Ferrari coureur Sainz steeds dichterbij.
Perez schreef slechts twee keer eerder een race op zijn naam. Met Monaco komt daar een derde bij en eentje waar de Mexicaan, die deze race een speciale helm droeg, dus erg trots op lijkt te zijn.

Perez blijft teamgenoot Max Verstappen

Na de race bemachtigde de Mexicaan een vlag en reed daar een nog een stuk mee. Zijn contractverlenging was dus al voor de race van Monaco rond. Daarbij weersprak de Red Bull coureur tijdens een interview met Viaplay de verlenging niet.
Het is nog niet duidelijk hoe lang Perez precies bijgetekend heeft. De kans is klein dat dit tot 2028 is, zoals bij collega Max Verstappen het geval is. Perez heeft wel aangegeven in een oproep aan zijn team dat ook hij wel een contract van vijf jaar ziet zitten.