Nieuwe Pokémon games verbreken record

News
dinsdag, 31 mei 2022 om 17:30
pokemon legends arceus 2f1642087815
Het afgelopen jaar was een feestje voor liefhebbers van Pokémon. Dat geldt ook voor The Pokémon Company, want door alle nieuwe games heeft het bedrijf een record verbroken.
Van grote bedrijven als Sony, Nintendo en Electronic Arts zien we elk kwartaal de financiële cijfers voorbij komen. Dat komt omdat het publieke bedrijven zijn die beursgenoteerd staan. Dat geldt niet voor The Pokémon Company, dat daardoor haar cijfers privé mag houden. Toch heeft het bedrijf via een publicatie van de Japanse overheid haar cijfers van het afgelopen jaar bekend gemaakt. Zo meldt Gamebiz.jp (opgepikt door VGC).
Dat heeft The Pokémon Company niet zomaar gedaan. Het bedrijf claimt namelijk een recordjaar te hebben gedraaid. Tussen maart 2021 en februari zou er een nettowinst zijn geboekt van maar liefst 41 miljard yen. Omgerekend een slordige 297 miljoen euro. Dat is een stijging van 123 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, voor The Pokémon Company

Nieuwe Pokémon games zorgen voor succes

Dat het Japanse bedrijf zo’n enorme winst heeft gemaakt is niet geheel een verrassing. Het afgelopen jaar is de uitgever namelijk met veel nieuwe Pokémon games gekomen. Eerst kwam New Pokémon Snap uit in april 2021, een langverwacht vervolg op de originele Pokémon Snap. Die game werd opgevolgd door Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl in november 2021. De meest recente Pokémon game is Pokémon Legends Arceus, die in februari van dit jaar uitkwam.
Liefhebbers van Pokémon hoeven ook niet meer lang te wachten op de volgende Pokémon titel. Eind 2022 zullen namelijk Pokémon Scarlet en Violet verschijnen voor de Nintendo Switch. Deze games zullen zich in een nieuwe regio afspelen en krijgen een open wereld.