'Sequel op Metro Exodus is nu al helemaal speelbaar'

News
vrijdag, 17 februari 2023 om 12:00
metro exodusf1589884990
Het lijkt erop dat we niet meer enorm lang hoeven te wachten op een Metro Exodus sequel. Naar verluidt is de game namelijk nu al helemaal speelbaar bij ontwikkelaar 4A Games.
De Metro games hebben door de jaren heen veel fans vergaard. De post-apocalyptische games hebben niet alleen een unieke sfeer, je moet ook echt spaarzaam omgaan met je middelen. Kogels zijn namelijk niet alleen nodig om mutanten en andere vijanden te doden, ze gelden ook als valuta.
Het is bekend dat 4A Games werkt aan een sequel op Metro Exodus, maar sinds de aankondiging in 2020 hebben we er weinig meer van gehoord. De studio is het afgelopen jaar dan ook bezig geweest in Oekraïne, aangezien een studio en het vroegere hoofdkantoor in Kiev staat. Eén van de animatoren van Metro Exodus is afgelopen jaar gedood in de oorlog.
Volgens Insider Gaming verloopt de ontwikkeling van de nieuwe Metro game ondanks de omstandigheden verrassend soepel. De publicatie meldt dat het van bronnen heeft vernomen dat de sequel al ‘volledig speelbaar’ is bij de ontwikkelaar.

Nieuwe Metro games volledig next-gen

Wanneer we Metro Exodus sequel precies kunnen verwachten, dat is nog niet bekend. We weten wel dat spelers in ieder geval een PlayStation 5, Xbox Series X/S of PC nodig hebben. 4A Games heeft namelijk aangegeven dat de game alleen voor next-gen wordt gemaakt en niet voor de last-gen consoles.
Volgens Insider Gaming zal de nieuwe titel beginnen met een droom en daarna overvloeien in de bekende basis van stealth, crafting, het looten van onderdelen en natuurlijk overleven in een post-apocalyptische wereld.