Metro Exodus-animator Andrii Korzinkin gedood in Oekraïne

News
dinsdag, 04 oktober 2022 om 16:00
metro exodusf1589884990
De invasie van Oekraïne door Rusland treft alle inwoners van het land. Ook gewone burgers strijden voor hun vrijheid, zoals Andrii Korzinkin. De animator van Metro Exodus is gedood in Oekraïne in de strijd tegen Rusland.
Oekraïne kent veel game-ontwikkelaars. Zo werd tot voor kort bijvoorbeeld STALKER 2 Heart of Chornobyl geproduceerd in het land en ook ontwikkelaar 4A Games komt uit Oekraïne. De studio was verantwoordelijk voor de dystopische Metro games, die stuk voor stuk goed zijn ontvangen.
Veel werkzaamheden liggen nu stil, omdat de ontwikkelaars vechten om hun thuisland te verdedigen tegen Rusland. Eén van de ontwikkelaars was Andrii Korzinkin. Hij werkte als animator voor Metro Exodus, maar vocht de laatste tijd aan het front. Tijdens een missie is Korzinkin deze week alleen overleden. Dat meldt voormalig collega Leonid Stepanov op Twitter.

"Andrii 'Nizrok' Korzinkin stierf tijdens het uitvoeren van een gevechtsmissie in de strijd voor onafhankelijkheid, soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne. Een getalenteerde animator, ongelooflijk persoon en echte held."

Een ervaren animator

Korzinkin was al bijna tien jaar lang actief als een animator. Hij begon zijn carrière bij de Oekraïense studio Pixelation, waar hij onder andere werkte aan de serie Angel Baby. In 2017 ging hij aan de slag bij 4A Games, waar hij dus verantwoordelijk was voor de animaties in Metro Exodus. Toen Rusland eerder dit jaar de invasie van Oekraïne begon, meldde hij zich aan als vrijwilliger om te vechten voor zijn land.
Op LinkedIn heeft Vitalii Keda, technisch designer bij 4A Games, zijn medeleven betuigt aan zijn voormalige collega. Volgens Keda was Korzinkin ‘een geweldig persoon die altijd klaar stond om te helpen’ en zal zijn ‘droge humor en positieve houding’ gemist worden.