Seizoen 2 van Star Wars-serie Andor laat langer op zich wachten

News
donderdag, 21 december 2023 om 9:00
Toen Andor verscheen in 2022 bleek al snel dat het misschien wel de beste Star Wars spin-off tot nu toe was. Er is een tweede seizoen in de maak, dat de serie moet laten aansluiten op Rogue One. Dat seizoen stond eigenlijk gepland voor 2024, maar dat wordt hem toch niet.
Het hing al even in de lucht, maar Andor krijgt zijn tweede seizoen later dan verwacht. Er onstonden niet al te lang geleden geruchten toen een (snel verwijderde) releasekalender voor Disney+ de serie nergens vermeldde. Nu is een uitgebreidere kalender voor het hele jaar ruitgestuurd, waar Andor ook niet op staat.
Dat is geen heel grote schok: seizoen 2 van de serie was namelijk nog aan het filmen toen de schrijvers- en acteursstakingen in Hollywood begonnen. De serie zou dus vrijwel zeker vertraging oplopen. Die vertraging blijkt lang genoeg dat seizoen 2 naar minstens 2025 moet verschuiven.
In Andor is te zien hoe het titelpersonage (bekend uit Rogue One) zich aansluit bij de nog jonge Rebel Alliance, in eerste instantie met enige tegenzin. Hoewel Star Wars vaker serieuze thema’s aanhaalt, is de franchise meestal vrij luchtig. Andor laat daarentegen op een beklemmende manier zien hoe het Empire de werelden van Star Wars onderdrukt.

Toch veel Star Wars naar Disney+ in 2024

Ook zonder Andor hebben Star Wars-fans veel om naar uit te kijken. In 2024 verschijnen onder andere The Acolyte, het eerste live-action project in het High Republic tijdperk, en de nieuwe Mandoverse-serie Skeleton Crew. Wat animatie betreft verschijnen het laatste seizoen van The Bad Batch en een nieuwe reeks Tales of the Jedi-shorts.