SEGA splitst gaming divisie af, mogelijk overname Microsoft

News
zondag, 31 januari 2021 om 14:00
yakuza like a dragonf1604330113
Veel mensen zullen SEGA kennen als uitgever en ontwikkelaar van games, maar het bedrijf verdient haar geld met name door middel van pachinko-gokmachines. Opvallend genoeg wordt de gaming divisie van SEGA nu afgesplitst van de rest van het bedrijf.
Tot aan de wisseling van het millennium was SEGA één van de grootste namen in de gamesindustrie, als de grootste concurrent van Nintendo als het aankwam op consoles. Sindsdien is de macht van het Japanse bedrijf sterk afgenomen, maar alsnog is SEGA een grote uitgever en ontwikkelaar. Denk bijvoorbeeld aan de geliefde Yakuza games.
Ondanks de bekendheid van het bedrijf in de gamesindustrie, wordt slechts een fractie van het geld verdiend door middel van games. Moederbedrijf Sega Sammy Holdings haalt het grote geld binnen via de verkoop van pachinko-machines en andere gokkasten. Daarom is nu besloten om de gaming divisie van SEGA af te splitsen van de andere zaken, dat blijft uit een verklaring van Sega Sammy Holdings.

Wat is de reden voor dit besluit?

Het is niet helemaal duidelijk waarom SEGA besloten heeft om haar verschillende bedrijfstakken van elkaar af te splitsen. Het kan alleen goed te maken hebben met een gerucht dat momenteel rond gaat. Namelijk dat Microsoft nog een groot bedrijf in de gamesindustrie wil overnemen, net zoals het vorig jaar heeft gedaan met Bethesda en Zenimax. Het zou dus goed mogelijk kunnen zijn dat SEGA in handen gaan vallen van Microsoft.