Netflix komt ook met een Devil May Cry animatieserie

News
donderdag, 28 september 2023 om 16:00
devil may cry animatie netflixf1695899881
Het houdt niet op met de animatieseries van games bij Netflix. De streamingdienst heeft nu namelijk ook een animatieserie van Devil May Cry aangekondigd.
Jarenlang hadden gameverfilming een enorm slechte reputatie, mede dankzij het toedoen van regisseur Uwe Boll. Maar de laatste paar jaar is er een duidelijke ommekeer te zien. Zo hebben we successen gehad met The Last of Us serie, de Sonic the Hedgehog films en Netflix heeft veel animatieseries gemaakt gebaseerd op games.
De streamingdienst komt bovendien met nog een nieuwe serie. Tijdens het Drop 01 animation event heeft Netflix namelijk Devil May Cry aangekondigd, de volgende animatieserie van een titel van Capcom. Eerder heeft Netflix al meerdere seizoenen van Castlevania gemaakt, dat met veel enthousiasme is ontvangen door fans.
De nieuwe serie wordt deze keer niet gemaakt door Powerhouse Animation, de studio achter Castlevania, maar door Studio Mir. Voor de show hebben Netflix en Capcom wel voor dezelfde showrunner gekozen, namelijk Adi Shankar.

“Ik voel me vereerd dat Netflix en Capcom mij de leiding over de Devil May Cry-franchise hebben toevertrouwd. Alex Larsen en ik houden van deze personages, we maken deel uit van het fandom en we beloven de uitzonderlijk hoge lat die we voor onszelf hebben gelegd te overtreffen.”

Nog meer animatieseries op komst

Wanneer Devil May Cry moet verschijnen op Netflix is nog niet bekend. Wel kunnen liefhebbers van games uitkijken naar veel andere animatieseries op de streamingdienst. Zo wordt er onder andere gewerkt aan verfilmingen van Tomb Raider, Assassin’s Creed, Splinter Cell, BioShock en Horizon Zero Dawn.

Populair Nieuws