Script One Piece seizoen 2 ligt al klaar voor Netflix

News
vrijdag, 08 september 2023 om 16:30
one piece netflix luffyf1694093820
Het eerste seizoen van One Piece is vorige week verschenen op Netflix. De productiemaatschappij heeft ook al het script voor seizoen 2 klaar liggen, maar wacht alleen nog op groen licht van de streamingdienst.
Netflix heeft al meerdere keren geprobeerd om een live-action film of serie te maken van een populaire anime, vaak zonder succes. Denk bijvoorbeeld aan Cowboy Bebop en Death Note. Met One Piece heeft de streamingdienst nog een poging gewaagd en dat lijkt nu wel goed uit te pakken.
Op Rotten Tomatoes scoort de nieuwe serie dan ook goed. Van de reviews zijn er 85 procent positief, terwijl de audience score maar liefst een 96 procent is. Fans zullen dan ook hopen op een volgend seizoen, helemaal omdat er genoeg source material is. Van de manga van One Piece zijn er al 106 volumes verschenen, terwijl de anime serie meer dan 1000 afleveringen telt.
Tomorrow Studios, het productiebedrijf achter de live-action serie van One Piece, is dan ook al voorbereid op een nieuw seizoen. Volgens CEO Marty Adelstein ligt het script voor seizoen 2 al klaar. Het is alleen nog wachten op het groene licht van Netflix. Dat vertelt Adelstein in gesprek met Variety.

Probleem voor opnames

Als het groene licht gegeven wordt door Netflix, dan kunnen er momenteel alleen nog geen opnames worden gemaakt. Dat komt door de staking van SAG-AFTRA, de acteursgilde van Hollywood. Die staking zal eerst opgeheven moeten worden, wanneer de grote producten instemmen met de eisen van de acteurs.
Als de staking voorbij is, dan zou het volgens Adelstein wel erg snel kunnen gaan. Als de staking snel wordt opgelost, dan denkt de CEO dat er tussen een jaar en 18 maanden het volgende seizoen al kan worden uitgezonden op Netflix.