'Teamgenoot Max Verstappen is al gekozen en wordt snel onthuld'

News
vrijdag, 31 mei 2024 om 14:00
max verstappen gp imola 2024 paddock
Het is nog onbekend wie er naast Max Verstappen zal rijden in 2025. Naar verluidt heeft Red Bull Racing alleen al de keuze gemaakt en zal de coureur binnenkort worden bekendgemaakt.
Het 2024-seizoen is een unicum in de Formule 1. Er waren namelijk geen enkele veranderingen als het aankomt op de coureurs in vergelijking met vorig seizoen. Normaal is er in ieder geval wel één verschuiving bij een team. Maar in plaats daarvan wordt 2025 een grote stoelendans, waarbij het nu al duidelijk is dat meerdere coureurs van team wisselen, zoals Lewis Hamilton en Nico Hulkenberg.
En bij veel teams zijn er ook nog vraagtekens over welke coureurs volgend seizoen in het stoeltje gaan plaatsnemen. Bij Red Bull Racing is het bijvoorbeeld duidelijk dat Max Verstappen in de RB21 gaat zitten, maar zijn teamgenoot is nog onbekend. Het contract van Sergio Perez loopt namelijk af aan het einde van 2024.
Maar volgens Formu1a.uno is de keuze voor de tweede coureur al gevallen door Red Bull Racing. Het team zou besloten hebben om het contract van Perez te verlengen en niet één van de coureurs bij VCARB te promoten naar het hoofdteam.

Niet naar de wens van Perez

Wel zou Red Bull Racing het contract aanbieden onder een bepaalde voorwaarde. De Mexicaan wilde namelijk een contract hebben voor meerdere seizoenen. Maar het team gaat naar verluidt alleen akkoord met een contract van één jaar. Daarmee zou Red Bull Racing de vrijheid hebben om een andere coureur in het stoeltje te zetten voor 2026, wanneer de reglementen flink op de schop gaan.
Als Perez tekent, dan wordt de verlenging al snel aangekondigd. En het zou waarschijnlijk een verstandige keuze zijn van de coureur om te tekenen. In Imola en Monaco heeft de Mexicaan zich namelijk niet van de beste kant laten zien, door beide keren al veel te vroeg uitgeschakeld te worden in de kwalificatie.

Populair Nieuws