Top 10 beste open world games ooit gemaakt

  De beste open world games aller tijden vind je hier! Er zijn genoeg games op de markt met een wereld waarin je verdwijnt. Dit zijn natuurlijk games met een open wereld en de tien beste zetten we voor je op een rijtje.

  Om de tien beste open world games op een rijtje te zetten, hebben we besloten om per serie slechts één game te kiezen. Er zijn simpelweg te veel goede games om ze allemaal te noemen en daarom hebben we een strenge selectie gemaakt op basis van kwaliteit, hoe goed ze nu nog zijn om te spelen en hoe fantastisch de wereld wel niet is. Zonder nog meer woorden vuil te maken aan deze uitleg gaan we snel van start met de lijst!

  10. Assassin’s Creed Odyssey

  We beginnen deze lijst met beste open world games met het nieuwste deel van Assassin’s Creed. Odyssey diepte de RPG-systemen van voorganger Origins nog verder uit terwijl het ook nog eens een fantastische nieuwe setting met zich meebracht. Het oude Griekenland werd op prachtige wijze vertaald naar de game en gaf meer dan genoeg om te doen. Sterker nog, sommigen zouden zelfs zeggen dat er te veel is om te doen in Assassin’s Creed Odyssey.

  Dat is dan ook waarom de game niet hoger in dit lijstje met beste open world games aller tijden te vinden is. De game is op dit punt na namelijk wel ijzersterk in het neerzetten van geloofwaardige personages en bevat ook uitdagende gameplay als we kijken naar het vechten. Er is genoeg om vrij te spelen door de uitgediepte RPG-elementen waardoor je als speler het gevoel krijgt dat je een groei doormaakt. Er is wat dat betreft genoeg reden om je helemaal te verliezen in de open wereld van Assassin’s Creed Odyssey die je zonder al te veel moeite meer dan vijftig uur zoet houdt.

  9. Borderlands 2

  Het mag inmiddels alweer wat jaren geleden zijn sinds de release van Borderlands 2, maar dat neemt niet weg dat deze hilarische open wereld game een pareltje is. De cel-shaded artstyle zorgt er namelijk voor dat de game vandaag de dag nog net zo mooi is als vijf jaar geleden. Toch zijn de artstyle en de hilarische dialogen slechts een klein deel van wat Borderlands 2 één van de beste open world games aller tijden maakt.

  Dat heeft namelijk ook te maken met het combineren van meerdere genres. Borderlands 2 brengt namelijk alle adrenaline van een goede shooter mee naar een diepgaande RPG waar je zeker vijftig uur aan kwijt bent. Het verhaal is namelijk net zo leuk om te spelen als de tientallen zijmissies en dan hebben we het nog niet eens over het verzamelen van brute wapens. In Borderlands 2 zijn er namelijk meer wapens te vinden dan het eerste deel en die game had al meer dan 17 miljoen verschillende soorten wapens, dus dat belooft een groot schietfestijn te worden!

  8. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

  Op de achtste plaats van deze lijst met beste open world games aller tijden staat Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Dit pareltje van Hideo Kojima (regisseur en bedenker van de serie) wist op steengoede wijze verschillende gameplay-elementen te combineren waardoor iedereen zijn eigen ervaring kon creëren. Zo kun je missies op je eigen manier spelen en ben je dus niet verplicht om overal rond te sluipen (ondanks dat dit het spel wel een stukje makkelijker maakt).

  In het ongeveer 45 uur durende verhaal worden verschillende thema’s op prachtige wijze aangehaald, zoals hoe zinloos het voeren van een oorlog wel niet is. Wat de game weerhoudt van een hogere plek in deze lijst is het feit dat de game nogal overweldigend kan zijn voor nieuwkomers. Het is immers het vijfde deel in een serie die bekend staat om zijn complexe verhaal, dus dat viel ook wel een beetje te verwachten.

  7. Fallout 3

  Toen Fallout 3 in 2008 op de markt verscheen, wist de game niet alleen een goede indruk te laten als Fallout-game. De game wordt namelijk ook gezien als briljante open wereld game door de vrijheid die je krijgt om de radioactieve hoofdstad van de Verenigde Staten te ontdekken. Dit is slechts het topje van de ijsberg van de open wereld die Fallout 3 je voorschotelt.

  Wat de open wereld zo goed maakt, is namelijk de cast vol bizarre personages die je lang na het spelen nog bij zullen blijven. Naast de personages is het ook de muziek die enorm bijdraagt aan de sfeer van de game die je het gevoel geeft alsof je in de jaren ‘50 terecht bent gekomen. Al met al kun je zonder al te veel moeite zo’n 50 uur ronddwalen in de wereld van Fallout 3 voordat je nog maar de helft van de game hebt gezien. Het is dan ook zeker één van de beste open world games aller tijden.

  6. Red Dead Redemption 2

  De volgende op onze lijst met beste open world games aller tijden is Red Dead Redemption 2. Niet alleen is het de meest recente game op deze lijst met beste open world games aller tijden, maar het is ook de meest recente game van Rockstar Games die de ontwikkelaar heeft uitgebracht. De game kwam namelijk op 26 oktober 2018 uit, maar wist in korte tijd al een hele grote indruk achter te laten.

  Dat is niet verwonderlijk met zo’n reusachtige en vooral ook gedetailleerde open wereld die zonder pardon zo’n 75 uur van je leven in beslag neemt. Red Dead Redemption 2 combineert deze wereld met graphics die nog nooit zo realistisch zijn geweest om het genre van de open wereld games naar een nieuw niveau te tillen. Dit neemt alleen niet weg dat het realisme soms de gameplay in de weg zit en dat is dan ook reden dat de game net buiten de top vijf valt.

  5. Minecraft

  Minecraft is een vreemde eend in de bijt als we het hebben over open wereld games, maar verdient zeker weten een hoge plaats als we het hebben over de beste open world games aller tijden. Van de simpele stijl tot de oneindige mogelijkheden; Minecraft biedt het allemaal aan. Je kunt de game gemakkelijk oppakken om even te spelen en ook kun je online met een aantal vrienden samen in de grote, open wereld rondzwerven en bouwen (of vernietigen).

  Je zou bijna vergeten dat Minecraft een open wereld game is, want wat je vooral doet is het slopen en bouwen van de wereld. Er zijn geen missies, personages om mee te praten of een groots verhaal. Het draait om jou, je eiland en de manier waarop jij overleeft en dat maakt het één van de beste open world games aller tijden. Een simpel concept dat op briljante wijze is uitgevoerd.

  4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  Een andere game die een simpel concept naar een nieuw niveau tilt, is The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Deze game schotelt je namelijk de open vlaktes van Hyrule voor op een realistische wijze als we het hebben over de natuurwetten. Zo kun je een berg beklimmen als je daar zin in hebt, maar wanneer het regent gaat dat een stuk moeilijker en als het onweert is je zwaard net een bliksemafleider. De wereld van Breath of the Wild heeft zijn eigen regels waar je je aan moet houden, maar die je ook kunt misbruiken.

  Als je denkt dat iets mogelijk is, moet je het eigenlijk gewoon even proberen en vaak merk je dan dat iets onmogelijks toch mogelijk is. Dit soort momenten maken Breath of the Wild één van de beste open world games aller tijden. Dat je vervolgens de vrijheid hebt om de game precies te spelen zoals jij dat voor ogen hebt, maakt het alleen nog maar beter. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je zo’n honderd uur zoet bent in de prachtige wereld van Hyrule.

  3. The Elder Scrolls V: Skyrim

  Een andere game die je de mogelijkheid geeft om te doen wat je hartje begeert, is The Elder Scrolls V: Skyrim. Toen deze game in 2011 op de markt verscheen, was deze baanbrekend en wist Skyrim de harten van menig gamer te veroveren. Met een reusachtige open wereld die zonder al te veel moeite meer dan honderd uur van je leven berooft, geniet je van de prachtige locaties en de bijzondere verhalen die de wereld bevat.

  Legendes vertellen ons dat de game nog steeds uitgebracht wordt voor je koelkastscherm of Amazon Alexa, maar dat bewijst alleen maar weer hoe goed de game is. Spelers krijgen maar geen genoeg van de wereld van Skyrim, aangezien deze propvol zit met dingen om te ontdekken en avonturen om te beleven. Het is dan ook zeker één van de beste open world games aller tijden.

  2. Grand Theft Auto V

  Op de tweede plek staat Grand Theft Auto V, de tweede game van Rockstar Games op deze lijst met beste open world games aller tijden. De game wordt tot op de dag van vandaag nog met veel plezier gespeeld door velen dankzij GTA Online en dat zegt al iets over de kwaliteit van de wereld. In Los Santos is altijd wel iets te doen als het op GTA Online aankomt, maar ook in de singleplayer wereld is de game fantastisch.

  Het verhaal over drie bandieten die het boevenpad nog maar een keer bewandelen is namelijk lekker grof en over de top, alleen zal het soms uren duren voordat je daar mee aan de slag gaat. Het drukbevolkte Los Santos zit namelijk vol met geheimen om te ontdekken en vreemde snuiters om te ontmoeten. De game zal je dan ook zonder pardon zeker 50 uur zoet houden en dat terwijl je constant met een lach op je gezicht aan het spelen bent.

  1. The Witcher III: Wild Hunt

  Er kan er maar één de beste zijn en als we het hebben over de beste open world games aller tijden wordt die koppositie vervuld door The Witcher III: Wild Hunt. De game van CD Projekt RED oogt tot op de dag van vandaag wonderschoon en bevat zo ongelofelijk veel geheimen dat iemand die alles in de game wil zien er hoofdpijn van krijgt. Sterker nog, het laten staan van een baard met de lengte van tovenaar Gandalf krijg je nog eerder voor elkaar.

  Het is juist doordat er zoveel te doen is in The Witcher III: Wild Hunt dat de game zo goed is. Je verveelt je namelijk geen moment in de middeleeuwse sprookjeswereld die oh zo vriendelijk oogt. Het verhaal zet je alleen wel snel met beide benen op de grond, want de wereld schotelt je meer dan genoeg keuzes op die je liever niet wil maken. Het gaat om leven en dood in The Witcher III: The Wild Hunt, maar het is de wereld van Geralt of Rivia die je nooit meer zal vergeten!

  The Witcher III: Wild Hunt is nu verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Dit zijn de beste open world games ooit!

  Met de beste open world games hoef je de komende jaren geen voet meer buiten de deur te zetten. Sterker nog, na al die uren in grote open werelden wordt je vanzelf wereldvreemd! Laat ons in de reacties weten wat volgens jouw de beste open world games zijn.

  The Witcher 3: Wild Hunt

  Verkijgbaar vanaf 19 may 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.