Top 10 beste open world games ooit gemaakt

Article
dinsdag, 28 juni 2022 om 17:30
ghost of tsushima pre descargaf1611066683
De beste open world games aller tijden vind je hier! Er zijn genoeg games op de markt met een wereld waarin je verdwijnt. Dit zijn natuurlijk games met een open wereld en de tien beste zetten we voor je op een rijtje.
Om de tien beste open world games op een rijtje te zetten, hebben we besloten om per serie slechts één game te kiezen. Er zijn simpelweg te veel goede games om ze allemaal te noemen en daarom hebben we een strenge selectie gemaakt op basis van kwaliteit, hoe goed ze nu nog zijn om te spelen en hoe fantastisch de wereld wel niet is. Zonder nog meer woorden vuil te maken aan deze uitleg gaan we snel van start met de lijst!

10. Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima is één van de meest unieke open world games in dit lijstje dankzij de setting in het oude Japan, gedurende de invasie van de Mongolen op het eiland Tsushima. Hier wordt het verhaal van samoerai Jin Sakai verteld die als laatste strijder van het eiland op de been blijft. Hij moet zichzelf aanpassen om de oorlog te winnen en tactieken gebruiken die hij nooit voor mogelijk had gehouden. Het resultaat is een meeslepend verhaal dat je zonder pardon meer dan 40 uur weet te boeien.
Dit heeft compleet te maken met de toffe gameplay, die je over het uitgestrekte eiland weet te brengen. Door spelers aan te moedigen om zijmissies en points of interests te laten ontdekken, speel je steeds meer van de kaart vrij, terwijl je constant nieuwe vaardigheden vergaart en bondgenoten vindt. Combineer dat ook nog eens met een briljante artstyle die je contant naar de Photo Modus trekt en je hebt een prachtig vormgegeven wereld waarin je heerlijk als samoerai vecht voor tientallen uren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de multiplayer!
metal gear solid 5f1633331741

9. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Op de achtste plaats van deze lijst met beste open world games aller tijden staat Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Dit pareltje van Hideo Kojima (regisseur en bedenker van de serie) wist op steengoede wijze verschillende gameplay-elementen te combineren waardoor iedereen zijn eigen ervaring kon creëren. Zo kun je missies op je eigen manier spelen en ben je dus niet verplicht om overal rond te sluipen (ondanks dat dit het spel wel een stukje makkelijker maakt).
In het ongeveer 45 uur durende verhaal worden verschillende thema’s op prachtige wijze aangehaald, zoals hoe zinloos het voeren van een oorlog wel niet is. Wat de game weerhoudt van een hogere plek in deze lijst is het feit dat de game nogal overweldigend kan zijn voor nieuwkomers. Het is immers het vijfde deel in een serie die bekend staat om zijn complexe verhaal, dus dat viel ook wel een beetje te verwachten.
fallout 3f1619435760

8. Fallout 3

Toen Fallout 3 in 2008 op de markt verscheen, wist de game niet alleen een goede indruk te laten als Fallout-game. De game wordt namelijk ook gezien als briljante open wereld game door de vrijheid die je krijgt om de radioactieve hoofdstad van de Verenigde Staten te ontdekken. Dit is slechts het topje van de ijsberg van de open wereld die Fallout 3 je voorschotelt.
Wat de open wereld zo goed maakt, is namelijk de cast vol bizarre personages die je lang na het spelen nog bij zullen blijven. Naast de personages is het ook de muziek die enorm bijdraagt aan de sfeer van de game die je het gevoel geeft alsof je in de jaren ‘50 terecht bent gekomen. Al met al kun je zonder al te veel moeite zo’n 50 uur ronddwalen in de wereld van Fallout 3 voordat je nog maar de helft van de game hebt gezien. Het is dan ook zeker één van de beste open world games aller tijden.
red dead redemption 2f1594213712

7. Red Dead Redemption 2

De volgende op onze lijst met beste open world games aller tijden is Red Dead Redemption 2. Niet alleen is het de meest recente game op deze lijst met beste open world games aller tijden, maar het is ook de meest recente game van Rockstar Games die de ontwikkelaar heeft uitgebracht. De game kwam namelijk op 26 oktober 2018 uit, maar wist in korte tijd al een hele grote indruk achter te laten.
Dat is niet verwonderlijk met zo’n reusachtige en vooral ook gedetailleerde open wereld die zonder pardon zo’n 75 uur van je leven in beslag neemt. Red Dead Redemption 2 combineert deze wereld met graphics die nog nooit zo realistisch zijn geweest om het genre van de open wereld games naar een nieuw niveau te tillen. Dit neemt alleen niet weg dat het realisme soms de gameplay in de weg zit en dat is dan ook reden dat de game net buiten de top vijf valt.
minecraft 3f1599552350

6. Minecraft

Minecraft is een vreemde eend in de bijt als we het hebben over open wereld games, maar verdient zeker weten een hoge plaats als we het hebben over de beste open world games aller tijden. Van de simpele stijl tot de oneindige mogelijkheden; Minecraft biedt het allemaal aan. Je kunt de game gemakkelijk oppakken om even te spelen en ook kun je online met een aantal vrienden samen in de grote, open wereld rondzwerven en bouwen (of vernietigen).
Je zou bijna vergeten dat Minecraft een open wereld game is, want wat je vooral doet is het slopen en bouwen van de wereld. Er zijn geen missies, personages om mee te praten of een groots verhaal. Het draait om jou, je eiland en de manier waarop jij overleeft en dat maakt het één van de beste open world games aller tijden. Een simpel concept dat op briljante wijze is uitgevoerd.
elden ring yggdrasilf1644244030

5. Elden Ring

FromSoftware heeft naam gemaakt met de geprezen Dark Souls-games, maar met Elden Ring gooit de Japanse ontwikkelaar het concept op de kop, terwijl de gameplay in de basis hetzelfde blijft. In plaats van een verbonden wereld vol gangetjes, biedt Elden Ring namelijk een enorme open wereld, met bovendien bizar veel diversiteit. Van groene weides en besneeuwde bergen tot aan ondergrondse koninkrijken en een regio dat het beste omschreven kan worden als de hel. Je zal meermaals met open mond staren naar de gebieden die FromSoftware heeft afgeleverd.
Om door de open wereld te reizen krijg je ook een nieuwe metgezel, namelijk een paard om op te roepen. En de viervoeter kan je niet alleen gebruiken om te reizen, maar ook om vijanden te bevechten vanaf horseback, waaronder zelfs enorme bazen als vuurspuwende draken. En de bazen zijn zoals we gewend zijn van FromSoftware om van te smullen en zeer uitdagend. Voor het design van de bazen en de lore van Elden Ring is overigens niet alleen de ontwikkelaar verantwoordelijk, maar ook auteur George R.R. Martin. De schrijver van Game of Thrones weet wel raad met een wereld vol dood en verraad.
breath of the wildf1590316319

4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Een andere game die een simpel concept naar een nieuw niveau tilt, is The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Deze game schotelt je namelijk de open vlaktes van Hyrule voor op een realistische wijze als we het hebben over de natuurwetten. Zo kun je een berg beklimmen als je daar zin in hebt, maar wanneer het regent gaat dat een stuk moeilijker en als het onweert is je zwaard net een bliksemafleider. De wereld van Breath of the Wild heeft zijn eigen regels waar je je aan moet houden, maar die je ook kunt misbruiken.
Als je denkt dat iets mogelijk is, moet je het eigenlijk gewoon even proberen en vaak merk je dan dat iets onmogelijks toch mogelijk is. Dit soort momenten maken Breath of the Wild één van de beste open world games aller tijden. Dat je vervolgens de vrijheid hebt om de game precies te spelen zoals jij dat voor ogen hebt, maakt het alleen nog maar beter. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je zo’n honderd uur zoet bent in de prachtige wereld van Hyrule.
the elder scrolls v skyrimf1695993701

3. The Elder Scrolls V: Skyrim

Een andere game die je de mogelijkheid geeft om te doen wat je hartje begeert, is The Elder Scrolls V: Skyrim. Toen deze game in 2011 op de markt verscheen, was deze baanbrekend en wist Skyrim de harten van menig gamer te veroveren. Met een reusachtige open wereld die zonder al te veel moeite meer dan honderd uur van je leven berooft, geniet je van de prachtige locaties en de bijzondere verhalen die de wereld bevat.
Legendes vertellen ons dat de game nog steeds uitgebracht wordt voor je koelkastscherm of Amazon Alexa, maar dat bewijst alleen maar weer hoe goed de game is. Spelers krijgen maar geen genoeg van de wereld van Skyrim, aangezien deze propvol zit met dingen om te ontdekken en avonturen om te beleven. Het is dan ook zeker één van de beste open world games aller tijden.
gta v triof1580488271

2. Grand Theft Auto V

Op de tweede plek staat Grand Theft Auto V, de tweede game van Rockstar Games op deze lijst met beste open world games aller tijden. De game wordt tot op de dag van vandaag nog met veel plezier gespeeld door velen dankzij GTA Online en dat zegt al iets over de kwaliteit van de wereld. In Los Santos is altijd wel iets te doen als het op GTA Online aankomt, maar ook in de singleplayer wereld is de game fantastisch.
Het verhaal over drie bandieten die het boevenpad nog maar een keer bewandelen is namelijk lekker grof en over de top, alleen zal het soms uren duren voordat je daar mee aan de slag gaat. Het drukbevolkte Los Santos zit namelijk vol met geheimen om te ontdekken en vreemde snuiters om te ontmoeten. De game zal je dan ook zonder pardon zeker 50 uur zoet houden en dat terwijl je constant met een lach op je gezicht aan het spelen bent.
the witcher 3 wild huntf1579116110

1. The Witcher III: Wild Hunt

Er kan er maar één de beste zijn en als we het hebben over de beste open world games aller tijden wordt die koppositie vervuld door The Witcher III: Wild Hunt. De game van CD Projekt RED oogt tot op de dag van vandaag wonderschoon en bevat zo ongelofelijk veel geheimen dat iemand die alles in de game wil zien er hoofdpijn van krijgt. Sterker nog, het laten staan van een baard met de lengte van tovenaar Gandalf krijg je nog eerder voor elkaar.
Het is juist doordat er zoveel te doen is in The Witcher III: Wild Hunt dat de game zo goed is. Je verveelt je namelijk geen moment in de middeleeuwse sprookjeswereld die oh zo vriendelijk oogt. Het verhaal zet je alleen wel snel met beide benen op de grond, want de wereld schotelt je meer dan genoeg keuzes op die je liever niet wil maken. Het gaat om leven en dood in The Witcher III: The Wild Hunt, maar het is de wereld van Geralt of Rivia die je nooit meer zal vergeten!
The Witcher III: Wild Hunt is nu verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Dit zijn de beste open world games ooit!

Gezien er constant nieuwe games verschijnen, kan het natuurlijk niet zo zijn dat deze lijst in steen gebeiteld staat. Mochten er verschuivingen zijn in deze lijst, kun je de veranderingen hieronder bijhouden.
  • 19 januari 2021 - Ghost of Tsushima vervangen voor Borderlands 2.
  • 26 april 2021 - Assassin's Creed Odyssey vervangen voor Assassin's Creed Valhalla
  • 31 maart 2021 - Assassin's Creed Valhalla vervangen voor Elden Ring
Met de beste open world games hoef je de komende jaren geen voet meer buiten de deur te zetten. Sterker nog, na al die uren in grote open werelden wordt je vanzelf wereldvreemd! Laat ons in de reacties weten wat volgens jouw de beste open world games zijn.
Dit artikel is op 28 juni 2022 bijgewerkt.

Populair Nieuws