Samsung ziet winst extreem dalen door minder tech uitgaven

News
vrijdag, 06 januari 2023 om 18:00
samsung galaxy z flip 4f1660232489
Door alle stijgende kosten hebben mensen steeds minder geld over voor luxe uitgaven. Dat merkt ook Samsung, want het bedrijf meldt dat de winst extreem veel is gedaald door minder tech uitgaven van klanten.
Samsung heeft de verwachte resultaten voor het laatste kwartaal van 2022 met aandeelhouders gedeeld. En daar staan niet bepaald rooskleurige cijfers in voor de Zuid-Koreaanse techgigant. De kwartaalwinsten van 2021 op 2022 zijn namelijk gedaald met maar liefst 69 procent. Dat Q4 2022 het minst winstgevende kwartaal maken voor Samsung in de afgelopen acht jaar volgens Reuters.
De extreme daling komt door een aantal negatieve factoren voor de verschillende sectoren waar Samsung actief is. Zo hebben door de inflatie klanten minder geld over voor luxe uitgaven, zoals smartphones, televisies en tablets. Dat hakt er flink in bij de techgigant.
Daarnaast zijn de prijzen voor memory chips flink gedaald en is de vraag vanuit andere fabrikanten ook nog eens gedeeld. Aangezien Samsung ook veel chips maakt voor de mobiele markt, is het bedrijf ook op dat vlak hard geraakt.

Betere tijden op komst voor Samsung?

Het lijkt er vooralsnog niet op dat de economische situatie wereldwijd beter wordt. Toch kan Samsung in het eerste kwartaal van 2023 mogelijk wel op iets beter nieuws rekenen. De fabrikant is dan namelijk waarschijnlijk van plan om de Samsung Galaxy S23-lijn te lanceren. Hoewel de verkopen van smartphones zijn gezakt, lopen vaak toch veel gebruikers warm voor het nieuwe vlaggenschip van Samsung.