Samsung laat AI voor je bellen met jouw stem

News
maandag, 04 september 2023 om 17:30
samsung galaxy s23f1675337332
Bedrijven bieden gebruikers steeds meer AI-features. Vaak zijn dat chatbots, maar Samsung komt nu met een heel andere toepassing van AI. Je kunt namelijk je eigen stem instellen om een AI voor je te laten bellen.
Net als veel andere smartphones hebben Samsung-telefoons een virtuele assistent, genaamd Bixby. Op sommige telefoons kun je zorgen dat Bixby namens jou opneemt, als je bijvoorbeeld door een onbekend nummer wordt gebeld. Je kunt de assistent dan in real time aansturen om erachter te komen wat een beller van je wil voordat je opneemt.
Maar volgens Android Police gaat de nieuwe bèta voor One UI 6, die nu uit is voor de Galaxy S23, een stapje verder. Deze bèta introduceert de mogelijkheid om je eigen stem in te stellen als AI-stem die de telefoon opneemt. Je moet daarvoor 10 voorbeeldzinnen inspreken, zodat je telefoon weet hoe je klinkt en meer zinnen kan genereren.
Deze functie is momenteel alleen beschikbaar als je telefoon staat ingesteld op Amerikaans Engels. De AI-versie van je stem heeft daardoor ook altijd een Amerikaans accent, ook als je dat zelf niet hebt. Wanneer er andere talen beschikbaar worden, is niet bekend.

Samsung Bixby is openlijk AI

Wanneer je Bixby een telefoontje laat beantwoorden krijgt de beller trouwens meteen te horen dat hij een AI aan de lijn heeft. Het is niet duidelijk of dat ook het geval is wanneer je je eigen stem instelt. Het lijkt van wel: de AI-stem lijkt enkel de stem van Bixby te vervangen, niet de functionaliteit te veranderen.