'GTA 6 krijgt controversiële radio DJ'

News
maandag, 04 september 2023 om 18:00
gta 6f1658229727
Voor de GTA games huurt Rockstar soms grote namen in om een radio DJ te spelen. Voor GTA 6 heeft Rockstar naar verluidt een controversiële podcast-host ingehuurd.
Eén van de meest iconische onderdelen in GTA zijn de radiostations. Spelers hebben in de games een ruime keuze aan kanalen waar ze door kunnen schakelen, voor verschillende genres aan muziek. Maar er komt niet alleen muziek langs, op de radio hoor je ook reclames en rants van de DJ’s. Vaak nemen die huidige onderwerpen in de Amerikaanse samenleving en politiek op de hak.
Voor de radio DJ’s zijn in eerdere GTA games bekende namen ingehuurd, zoals Kenny Loggins, Axl Rose, Cara Delevingne en Frank Ocean. Voor GTA 6 gaat Rockstar mogelijk hetzelfde doen. Naar verluidt zou de ontwikkelaar namelijk al een beroep hebben gedaan op de diensten van een beroemde, maar controversiële podcast-host: Joe Rogan.
Dat meldt Audioviser. De publicatie zou de informatie hebben vernomen van een bron ‘die dichtbij Rockstar Games staat’. Er zouden stukken uit The Joe Rogan Experience gebruikt worden als onderdeel van de in-game radio.

Opvallende keuze van Rockstar

Het is nog maar even afwachten of het gerucht klopt. De keuze voor Joe Rogan zou namelijk vrij opvallend zijn. De podcast van de voormalig UFC-commentator is enorm populair - The Joe Rogan Experience is één van de grootste podcasts ter wereld - maar ligt vaak ook onder vuur. Zo zou Rogan zich sceptisch opstellen tegenover corona-vaccinaties en extreemrechtse gasten uitnodigen, zonder in de uitzending weerwoord te bieden.
Een podcast-host is bovendien iemand die Rockstar juist zou persifleren in GTA, in plaats van de persoon zelf uit te nodigen. Het is dus nog even afwachten om te zien of Rogan in GTA 6 verschijnt.

Populair Nieuws