Samsung heropent fabriek na uitbraak coronavirus

News
maandag, 24 februari 2020 om 10:46
samsung galaxy z flipf1581422346
Afgelopen weekend heeft Samsung zijn fabriek in Zuid-Korea gesloten wegens een uitbraak van het coronavirus. Een van de medewerkers had het virus opgelopen. Inmiddels is de fabriek heropent nadat er direct een desinfectieprocedure in gang werd gezet.
De fabriek gelegen in Gumi zuidoostelijk van de hoofdstad Seoul, is een belangrijke plaats voor de wereldwijde productie en verkoop van telefoons zoals de Galaxy Z Flip en de Galaxy Fold. Samsung laat aan Korea Times weten dat de tijdelijke sluiting naar verwachting geen invloed heeft op de productie van de nieuwe modellen.
Samsung kan ook overwegen om de uitvoer van de Fold- en Flip-modellen uit te stellen, omdat de Vietnamese fabrieken te maken hebben met problemen die worden veroorzaakt door de verspreiding van het virus. Vietnam is sterk afhankelijk van China voor de benodigde materialen en apparatuur voor de productie van de twee premium telefoons.
LG had zijn onderzoekscomplex in Incheon gesloten, toen was ontdekt dat een kind van een werknemer het virus had opgelopen.
Momenteel zijn er in Zuid-Korea 763 besmettingen en 7 doden als gevolg van het virus. Naast China is dit het land met de meeste gevallen.
Samsung heeft zijn werknemers eerder al geadviseerd om grote bijeenkomsten te vermijden en maskers te dragen.

Populair Nieuws