Samsung Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 prijs en features onthuld

News
woensdag, 26 juli 2023 om 16:00
samsung galaxy z fold 5f1690377465
Samsung heeft de Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 eerder al aangekondigd, maar nu zijn ze ook echt officieel uit de doeken gedaan. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft meer informatie, waaronder de prijs en features, onthuld tijdens het Samsung Unpacked Event.
Het is tegenwoordig bijna elk jaar wel een gegeven dat er een verbeterde versie van een smartphone verschijnt. Je kan er dan ook je klok er gelijk op zetten dat de Samsung Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 aangekondigd zouden worden. Welke verbeteringen de smartphones met zich mee zouden brengen, dat was alleen nog even de vraag.
Die vraag is nu beantwoord tijdens het Samsung Unpacked Event. Eén van de grootste nieuwe features voor de Fold 5 en Flip 5 is de Flex Hinge. De nieuwe scharnier zorgt ervoor dat de opvouwbare smartphones steviger zijn dan voorheen en het biedt ook de mogelijkheid om foto’s vanuit nieuwe hoeken te maken door middel van FlexCam.

Dunner en lichter dan ooit

De Galaxy Z Fold 5 is nu lichter en dunner dan zijn voorgangers, waardoor hij makkelijker in één hand vast te houden is. Samsung heeft daarnaast de Taskbar verbeterd, waardoor je snel tussen recente apps kan schakelen. Het dubbele scherm draait op de Snapdragon 8 Gen 2 processor, dat AI en pure rekenkracht met elkaar combineert. Volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft de Fold 5 ook een aangepast koelsysteem, zodat je beter kan gamen op de smartphone.
Voor de Galaxy Z Flip 5 heeft Samsung de meeste veranderingen aangebracht met de Flex Window. Die is nu 3,78 keer groter dan de Flip 4. Daarnaast zijn er nu allerlei widgets waarmee je de informatie op het scherm kan aanpassen, met bijvoorbeeld het weer of welke muziek je afspeelt.
De Samsung Galaxy Z Flip 5 is te koop vanaf 1.199 euro, terwijl de Samsung Galaxy Z Fold 5 1.899 euro kost. Bride modellen zijn vanaf vandaag te reserveren en komen op 11 augustus uit.