Samenwerking SEGA en Microsoft niet voor Xbox exclusive games

News
maandag, 22 november 2021 om 9:45
xbox series xf1637772091
Recent hebben SEGA een Microsoft aangekondigd een samenwerking aan te gaan. Velen dachten dat het daarbij zou gaan om een deal voor Xbox exclusive games, maar dat blijkt nu toch niet het geval te zijn.
Sony en Microsoft zijn de laatste maanden druk bezig om andere uitgevers en ontwikkelaars aan zich te binden. Zo heeft Microsoft natuurlijk Bethesda en Zenimax overgenomen, wat het startschot was voor de hele arms race, en Sony heeft niet lang daarna meerdere studio’s overgenomen.
Eerder deze maand hebben Microsoft en SEGA aangekondigd een ‘strategische samenwerking’ aan te gaan. De verwachting van velen daarbij was dat nieuwe titels van de Japanse uitgever exclusief zullen uitkomen op de Xbox consoles, maar dat blijkt nu niet te kloppen.
Tijdens een fiscale vergadering heeft SEGA duidelijk gemaakt dat de twee bedrijven al in het verleden goed hebben samengewerkt en dat dat in de toekomst nog meer zal gebeuren. Maar dat houdt niet in dat de games van SEGA exclusief op de Xbox consoles zullen verschijnen. Dat meldt VGC.

Wat zijn Super Games van SEGA?

Eerder dit jaar heeft SEGA haar zinnen gezet op een nieuw type game voor het bedrijf, namelijk een Super Game. het houdt in dat de uitgever games wil maken die een grote focus hebben op de online community en zeer groot zijn qua aanpak.
Daarom wil SEGA de hulp hebben van Microsoft, omdat de Amerikaanse techgigant de Azure Cloud-technologie heeft, waarmee de schaal van games veel groter gemaakt kan worden. Door veel regionale servers moet de vertraging tussen de PC of console van spelers en de server van de game een stuk kleiner worden. Nu is het alleen afwachten wat SEGA precies wil gaan doen met die technologie.