Russell blijft zeer positief: "Het was een heel goed seizoen"

News
maandag, 17 april 2023 om 9:30
george russell gp australie 2023f1680529048
Met een radicaal andere auto had iedereen een dominant Mercedes verwacht in 2022. Maar het jaar zorgde voor zeer tegenvallende prestaties. Toch is George Russell er heel tevreden over.
Drie jaar lang heeft George Russell voor backmarker Williams moeten zwoegen, met als grote prijs de promotie naar het machtige Mercedes. Maar waar de Brit had verwacht om in een dominante auto te stappen, kwam de jonge coureur terug van een koude kermis. Precies in zijn eerste jaar bij het team kwam Mercedes namelijk aanzetten met een auto die zorgde voor tegenvallende prestaties.
Vorig jaar ging het kampioenschap namelijk initieel tussen Ferrari en Red Bull Racing. Na de zomerstop ging het team van Max Verstappen er helemaal vandoor. Voor Mercedes was er alleen een hoogtepuntje in Brazilië, maar toch is Russell zeer te spreken over het vorige seizoen. Dat laat hij weten tegenover Square Mile.

“Toen we wisten dat we geen auto hadden om te strijden voor het kampioenschap, denk ik dat ik heel trots moet zijn op de prestatie die ik heb geleverd door als vierde te eindigen. We hebben ook gevochten om de tweede plaats bij de constructeurs en een race gewonnen. Het was zeker een heel goed seizoen!”

Deja-vu voor Russell

De Brit ziet dit jaar gelijkenissen met het vorige seizoen. Red Bull Racing is opnieuw de bovenliggende partij en Mercedes moet het doen met de restjes die overblijven. In Australië leek het team in ieder geval het op een-na-beste team te zijn. Lewis Hamilton werd tweede en Russell deed goede zaken, voordat zijn motor het begaf.
In Baku moet duidelijk worden of Mercedes echt stappen heeft gemaakt of dat het lag aan de omstandigheden in Melbourne. De Grand Prix van Azerbeidzjan wordt gereden op 30 april.

Populair Nieuws