Top 5 grootste GTA 6 gameplay geruchten op een rij

  Er gaat geen week voorbij waarin we onze gedachten niet laten afdwalen naar de mogelijkheden die GTA 6 ons kan voorschotelen. De game, waarvan we sinds 2020 weten dat die daadwerkelijk in ontwikkeling is, gaat nog in veel mysterie gehuld. Toch zijn er wel al veel geruchten (en leaks) die ons lekker maken voor wat we mogen verwachten. Of de geruchten nou kloppen of niet; dit zijn de vijf GTA 6 gameplay geruchten waar we geen nee tegen zeggen.

  Deze lijst bestaat uit de geruchten die al langere tijd op het internet rondslingeren over GTA 6 gameplay elementen die we mogen verwachten. Hoe accuraat de geruchten en leaks zijn, valt natuurlijk nog moeilijk in te schatten. Daarvoor moeten we eerst wachten op een officiële aankondiging.

  Toch neemt het niet weg dat we tot die aankondiging komt alvast lekker kunnen speculeren en de verwachtingen in kaart brengen. Laat ons in de reacties daarom ook vooral weten wat jij in de game hoopt te zien. Is het iets in deze lijst of misschien zelfs iets wat je zelf hebt bedacht; geen antwoord is te gek!

  5. Meerdere locaties

  We trappen af met de meerdere locaties waar al tijden geruchten over gaan. GTA 6 zou volgens verschillende geruchten meerdere locaties bevatten, waardoor de diversiteit van de wereld wordt opgeschroefd. Vooral Vice City wordt als locatie genoemd. De bekende plek zou in het zesde deel eindelijk terugkeren, een gerucht waarvan veel fans hopen dat het waar blijkt te zijn.

  Toch zou het daar niet bij blijven. Ook Rio de Janeiro zou in de speelwereld te vinden zijn. Deze moet net als Vice City een open world krijgen. De derde locatie in de game krijgt dit alleen niet. Het betreft Liberty City. De GTA 4 locatie zou wel haar opwachting maken, maar meer in de vorm van GTA 5’s Ludendorff waar je wel missies had, maar geen open gebied.

  4. Gebieden (en de economie) veranderen over tijd

  Een ander gerucht dat de revue veelvuldig passeert is dat de GTA 6 gameplay gaat veranderen terwijl je speelt. De verschillende locaties zouden namelijk constant veranderen naarmate de tijd verstrijkt. Wanneer een jaar of twee in-game tijd gepasseerd zou zijn, moeten spelers dit terug kunnen zien aan de landschappen.

  Hierin zou je nieuwe gebouwen en wegen moeten tegenkomen over tijd. Dit zou de spelwereld nog dynamischer maken dan vorige delen. Hetzelfde geldt ook voor in-game economie. Je moet merken dat de waarde van geld steeds een beetje veranderd.

  3. Je eigen imperium bouwen

  Hoewel deze GTA 6 gameplay feature niet bij iedereen in de smaak zal vallen, klinkt het concept zeker interessant. GTA 6 krijgt volgens recente geruchten een systeem waardoor spelers hun eigen misdaad imperium kunnen opbouwen. Hierdoor kun je als het ware je eigen maffia van locatie tot personeel creëren.

  Andere games als Fallout 4, The Sims en zelfs GTA Online bewezen eerder al dat het creëren van je eigen thuisbasis een niche is waar veel vraag naar is. Op deze manier zou Rockstar zelfs in het singleplayer aspect de microtransacties kunnen verweven. De mechanic zelfs als basis gebruiken voor het online-deel van GTA 6.

  2. Dynamisch, realistisch weersysteem

  Een GTA 6 gameplay gerucht dat ook steeds weer opduikt, is dat de game een dynamisch weersysteem moet gaan krijgen. Dit in de nasleep van Red Dead Redemption 2 dat qua realisme via het weer veel indruk wist te maken. Het volgende deel in de GTA reeks zou hier ook op inspelen om een realistischere open world voor te schotelen.

  Gesproken wordt over tornado’s en sneeuw dat de verschillende locaties meer tot leven moet laten komen. Gameplay zou hierdoor overigens ook beïnvloed worden. Sneeuw kan wegen een stukje gladder maken, terwijl een flinke bui je zicht sterk kan verminderen.

  rockstar

  1. De jaren ‘70

  Als laatste moeten we het natuurlijk ook nog over het gerucht hebben dat stelt dat de GTA 6 setting in de jaren ‘70 gaat afspelen. Het is verreweg het grootste GTA 6 gameplay gerucht, gezien dit de game vastbindt aan een compleet andere tijd. Een tijd waarin roken in het café toegestaan was en drugs in grote mate over de grens werd gesmokkeld.

  Gespeculeerd wordt dan ook dat het verhaal hier iets mee te maken gaat hebben, maar daarover houden we ons nog afzijdig. Wat tof lijkt aan een jaren ‘70 setting zijn juist de mogelijkheden qua wapens en wagens. In vergelijking met de hedendaagse setting die we steeds vaker zien, zou GTA 6 met de jaren ‘70 een toffe nieuwe richting inslaan die we graag willen verkennen!

  Benieuwd naar nog meer GTA 6 geruchten? Check dan onze video hieronder!

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.