Ruim 140.000 Nintendo-accounts gehackt

News
donderdag, 11 juni 2020 om 12:30
nintendo switch 3953601 1920f1591859578
De laatste tijd zijn er weer ruim 140.000 Nintendo-accounts gehackt. Het aantal gehackte accounts zit nu in totaal op 300.000. Dit werd bekendgemaakt op de site van Nintendo. Het aantal hacks is uiteindelijk veel meer dan gedacht werd.
In april zijn er ruim 160.000 Nintendo-accounts gehackt. Daar is het niet bij gebleven en zit het aantal gehackte accounts nu op ruim 300.000. Al die Nintendo of NNID-accounts moesten door het Japanse bedrijf worden gereset. De hackers hebben toegang gekregen tot het e-mailadres, geboortedatum en het land waarin de gebruiker woont. Ook weet de hacker de naam en het geslacht van de gebruiker en heeft hij toegang tot het volledige Nintendo-account.
NNID werd vooral vroeger vaak gebruikt voor de Nintendo 3DS en de Wii U. Tegenwoordig kan je een NNID- account gewoon koppelen aan je normale Nintendo-account. Wanneer een hacker een NNID-account heeft gehackt kan de hacker bijvoorbeeld aankopen doen in de Nintendo eShop en heeft hij toegang tot bijna het volledige account. De oorzaak van dat er zo veel accounts gehackt zijn is dat Nintendo gebruikers dezelfde wachtwoorden voor meerdere diensten gebruiken. Nintendo raadt dan ook aan om een uniek wachtwoorden te verzinnen voor je Nintendo-account.

Voorkomen van hackers

Wanneer je Nintendo-account is gehackt kun je het best je wachtwoord resetten en een nieuw wachtwoord verzinnen die je voor niets anders dan je Nintendo-account gebruikt. Wanneer je dezelfde wachtwoorden gebruikt voor meerdere diensten ben je makkelijker te hacken en kan je tegelijkertijd op meerdere diensten worden gehackt.