Update - Nintendo accounts onder vuur van hackers

  Nintendo roept gebruikers op om een extra beveiliging bij het inloggen in te schakelen. De gebruikersaccounts liggen namelijk onder vuur van hackers. Verschillende Nintendo accounts zijn al gehackt met alle gevolgen van dien.

  Nintendo stuurt telkens wanneer je inlogt in je account een mail om dat te bevestigen. Een groeiende groep Switch eigenaren krijgt nu alleen die mail terwijl ze zelf niet ingelogd hebben. In die groep blijkt nu een deel gehackt te zijn. De gevolgen: dure aankopen zijn gedaan op de Nintendo-accounts en de gebruiker mag ervoor opdraaien. Zo meldt ZDNet dat er bij een gehackte gebruiker maar liefst voor 300 dollar aan Fortnite V-Bucks gekocht is.

  Het lijkt erop dat er veel hacks plaatsvinden bij oudere Nintendo accounts. Het gaat dan om accounts die een oude Nintendo Network ID hebben. Deze accounts werden bij voorgaande Nintendo consoles gebruikt, maar konden meegenomen worden naar de Nintendo Switch.

  Slimme wachtwoorden en tweestapsverificatie

  Nintendo riep eerder deze maand alle gebruikers via Twitter al op om een tweestapsverificatie in te stellen. Hierdoor moet iedereen die in probeert te loggen een extra code invoeren. Deze code wordt gegenereerd via de Google Authenticator op bijvoorbeeld je smartphone. Hoe je de tweestapsverificatie van een Nintendo in kunt stellen kun je op de op deze speciale pagina van Nintendo terugvinden. Daarnaast adviseert Nintendo en voor een slim wachtwoord te kiezen dat je niet bij een andere dienst gebruikt.

  Update

  Nintendo heeft in een statement op haar klantenservicepagina laten weten dat er volop onderzoek gepleegd wordt naar de hack. Daarnaast stelt Nintendo gebruikers gerust met de melding dat er momenteel geen aanwijzingen zijn dat er databases, servers of diensten van Nintendo gehackt zijn. Het lopende onderzoek heeft ertoe geleid dat het voortaan niet meer mogelijk is om met een Nintendo Network ID in te loggen. Hierdoor kunnen de hackers meteen niets meer met hun data en zal verdere schade bij gamers voorkomen worden. Andere opties om in te loggen blijven bruikbaar.

  Nintendo zal contact opnemen met mogelijk getroffen gebruikers over het opnieuw instellen van hun wachtwoord. Daarnaast blijft Nintendo iedereen aanmoedigen om tweestapsverificatie te gaan gebruiken en gebruik te maken van de optiel 'Je Nintendo-account herstellen' als je vermoedt dat er misbruik van je wachtwoord gemaakt is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.