Wandavision in de problemen vanwege naam

  Marvel Studios heeft copyright aan gevraagd op WandaVision, alleen was de Wanda Group het hier niet mee eens en vocht dit aan. Het bedrijf heeft bezwaar aangetekend tegen Marvel’s copyright.

  Disney+

  WandaVision

  WandaVision is een Disney+ original serie, die waarschijnlijk in december naar het platform komt. De sitcom wordt gemaakt door Jacc Schaeffer. De serie volgt Wanda Maximoff en Vision die een vrolijk en goed leven hebben. Al snel realiseren zij zich dat hun leven toch iets te perfect loopt. De serie speelt zich in de jaren vijftig af en zal laten zien hoe Wanda aan de naam Scarlet Witch komt. Ook gaan we zien hoe Vision zois geworden.

  Coronavirus

  Door het coronavirus is het filmen van de serie vertraging opgelopen. Volgens de planning zou de serie in december op Disney+ verschijnen, maar dit is nog niet helemaal zeker. Een gerucht gaat dat er wellicht ook 'halve' seizoenen naar Disney+ kunnen komen, zodat abonnees toch nog originele content hebben om naar te kijken.

  Marvel

  Marvel wil uiteraard de copyright graag hebben op de sitcom serie die zij aan het maken zijn. Zo kan voorkomen worden dat een willekeurig bedrijf de naam niet zomaar ter promotie gebruikt en heeft Marvel dit zelf allemaal in de hand. De Wanda Group is het hier alleen niet mee eens. Het bedrijf dat gevestigd is in China gaat de strijd aan tegen Marvel.

  Wanda Group of WandaVision

  Door Wanda Group zijn er veel copyrights aangevraagd voor de naam. Dit gaat onder andere dan ook om producten als speelgoed, versieringen, sportspullen en ook logo’s op voedselverpakkingen. Daarom is het ook niet vreemd dat Wanda Group de strijd aan gaat met Marvel, die dezelfde plannen heeft met het handelsmerk.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.