RPG wordt populair door toevoeging aan PS Plus

News
vrijdag, 05 november 2021 om 15:00
kingdoms of amalur rereckoning 10f1600795524
Voor november zijn er weer een aantal gratis PS Plus games toegevoegd, waaronder de RPG Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning. Dit is een remaster van de game Kingdoms of Amalur: Reckoning. Op Reddit wordt er positief gesproken over de game.
PS Plus abonnees kunnen deze maand weer een aantal games gratis aanschaffen als onderdeel van de PS Plus voordelen. Alle games van november staan hier. Een van de toegevoegde games ontvangt online veel positieve reacties. Het gaat om de RPG Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning.

Nostalgisch gevoel door Kingdoms of Amalur

Als reden voor de positieve reacties wordt gegeven dat de game spelers een nostalgisch gevoel geeft. Dit klopt ook ergens wel, gezien de oorspronkelijke game uit 2012 komt. De remastered versie komt uit 2020, maar heeft wel veel van de oude elementen behouden.
De game wordt wel gezien als een klassieker, maar door maar een beperkte groep. Het origineel werd namelijk niet extreem veel verkocht en de remaster uit 2020 bracht daar ook niet echt verandering in. Dit lijkt nu dus te veranderen. Doordat de game is toegevoegd aan PS Plus kunnen spelers het nu voor gratis uitproberen.
De game is wel pas net beschikbaar geworden voor de PS Plus, dus het moet nog later duidelijk worden of de game ook echt een nieuwe, blijvende fanbase erbij krijgt. Met een beetje mazzel geeft THQ Nordic, dat nu de rechten van de game in handen heeft, misschien zelf wel groen licht voor een sequel.