Epic Games neemt ontwikkelaar Rocket League over

  Ontwikkelaar Epic Games gaat Rocket League-ontwikkelaar Psyonix overnemen. Psyonix is de gamestudio achter Rocket League, de immens populaire game waarin je voetbal speelt met voertuigen. Dit betekent dat Rocket League naar de Epic Game Store komt. De overname wordt waarschijnlijk eind deze maand afgerond.

  Psyonix

  Na de voltooiing van deze aankoop beheert Epic Games twee van de meest populaire games van dit moment. Fortnite heeft op het moment een spelersaantal van ongeveer 250 miljoen, bij Rocket League ligt dit aantal rond de 50 miljoen spelers. Met deze zet heeft Epic Games er voor gezorgd dat zij de komende jaren zich op financieel gebied geen zorgen hoeft te maken.

  Wanneer komt Rocket League naar de Epic Games Store?

  Er is nog geen precieze datum bekend. Wat we wel weten is dat Rocket League eind 2019 in de Epic Games Store te vinden is. Rocket League is op dit moment verkrijgbaar op Steam, de gamestore van concurrent Valve. Epic Games heeft aangekondigd dat Rocket League niet helemaal van Steam afgehaald wordt. Hoewel je de game waarschijnlijk in de toekomst niet meer op Steam kunt kopen, zal jouw op Steam aangeschafte versie van Rocket League nog gewoon speelbaar zijn en door de ontwikkelaar ondersteund worden.

  Heeft Epic Games in het verleden met Psyonix gewerkt?

  Epic Games en Psyonix zijn geen vreemden van elkaar. In een statement had Tim Sweeney, de CEO van Epic Games, dit te zeggen over hun relatie:

  Psynox is altijd al een onderdeel geweest van de Epic familie en wij zijn blij om het nu officieel te maken. We hebben veel respect voor het feit dat Psyonix zo’n uitstekend team en een geweldige community rond Rocket League heeft gecreëerd.

  -Tim Sweeney

  Epic Games heeft in het verleden met Psyonix samengewerkt aan de ontwikkeling van de Unreal Engine. Volgens Epic Games heeft Psyonix daarnaast een grote rol gespeeld tijdens het ontwikkelproces van Unreal Engine-games als Unreal Tournament, Gears of War en Mass Effect 3. De overname van Psyonix door Epic Games zal waarschijnlijk eind mei of begin juni afgerond worden.

  Rocket League

  Verkijgbaar vanaf 7 july 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.