Roblox komt eindelijk naar PlayStation toe

News
maandag, 11 september 2023 om 10:30
robloxf1635494592
Roblox is een enorm populaire ‘game’, waarin spelers hun creativiteit kunnen loslaten. Opvallend genoeg is Roblox nooit naar de PlayStation consoles gekomen, maar daar komt binnenkort verandering in.
Bedacht en gemaakt door David Baszucki en Erik Cassel, verscheen Roblox voor het eerst in 2006 op PC. Het biedt gebruikers een platform waarmee ze hun eigen games kunnen maken met allerlei verschillende genres.
Een lange tijd was Roblox niet heel bekend, maar rond 2015, toen het platform ook naar Xbox kwam, begon het te groeien en sinds de coronapandemie is er een explosieve groei geweest. In 2020 had Roblox maar liefst 164 miljoen actieve gebruikers. Dat succes kwam ook mede doordat Roblox free-to-play is en op meerdere platforms beschikbaar is. Naast PC en Xbox kan je de games ook spelen op iOS en Android.
Daar ontbreken alleen wel een paar opvallende namen. Roblox is namelijk niet te spelen op de Nintendo Switch en niet op de PlayStation consoles. In dat laatste komt binnenkort alleen verandering, zo is bekendgemaakt tijdens de Roblox Developer Conference. Dat meldt VGC.

“Eindelijk hebben we aangekondigd dat volgende maand meer dan 150 miljoen console-eigenaren op PlayStation 4 en PlayStation 5 toegang krijgen tot de volledige catalogus van Roblox-ervaringen.”

Upgrade voor Roblox op Xbox

Met de release op beide PlayStation consoles komt Roblox meteen naar de next-gen console van Sony. En dat terwijl Roblox nog niet officieel gelanceerd is voor de Xbox Series X/S, er is alleen een Xbox One-versie.
Maar wanneer Roblox op PS4 en PS5 gelanceerd wordt in oktober, zal er volgens de Roblox Corporation ook een upgrade komen voor de Xbox-versie. Daarmee komt er ‘een nieuwe look, frequente updates, verbeterde aanbevelingen voor content en een verbeterde gebruikservaring’.