Rigoreus anti-cheatsysteem komt eindelijk naar Call of Duty Warzone

News
donderdag, 09 december 2021 om 12:30
call of duty warzonef1583833409
Deze week zal de kerneldriver van de Ricochet anti-cheat software worden uitgerold naar PC spelers. Dit staat in een nieuwe blogpost. De software komt van Activision en moet de cheaters in Call of Duty Warzone tegengaan, alleen niet iedereen is blij met de software.
Het cheaters probleem is groot in Call of Duty Warzone en de andere Call of Duty games, daarom beloofde Activision dat er meer gedaan zou gaan worden om cheaters tegen te gaan. In oktober kondigde het bedrijf daarom Ricochet aan en nu is bekend geworden dat een belangrijk onderdeel van de software deze week uitgerold zal gaan worden in Call of Duty Warzone.

Niet iedereen blij

Naast cheaters zijn ook gewone spelers niet blij met de komst van de software. Dankzij de kerneldriver krijgt Ricochet namelijk toegang tot vrijwel alles van je PC om te zien of er ergens cheat software draait. Wegens de zorgen heeft Activision al gezegd dat de software alleen aan zal staan wanneer je de game speelt.
Fans van Call of Duty Warzone zullen helaas geen keus hebben. Het aan zetten van de software is nodig om Call of Duty Warzone te kunnen blijven spelen. De software zal alleen voor PC spelers nodig zijn, het wordt niet uitgerold naar de Xbox of PlayStation consoles.
Spelers krijgen dus dankzij Ricochet hopelijk geen last meer van cheaters, maar hiervoor moeten ze wel software door hun hele computer laten speuren. De software kan overal in de PC naar binnen, dus moeten de gegevens niet in de verkeerde handen vallen.