Call of Duty cheaters worden permanent geband voor alle games

News
dinsdag, 16 november 2021 om 12:00
call of duty vanguard gunfightf1637053752
Cheaters in een Call of Duty game nemen het risico om geband te worden voor de titel in kwestie. Daar komt binnenkort alleen verandering in en kunnen valsspelers geband worden voor alle Call of Duty games, van oude tot aan nieuwe titels.
Het is geen geheim dat de Call of Duty games veel last hebben van cheaters. Ongeacht wat de verschillende ontwikkelaars en Activision proberen, steeds kruipen er weer valsspelers doorheen die allerlei cheats gebruiken om het leven van andere spelers zuur te maken. Van wallhacks tot aan aimbots en onsterfelijke spelers.
Een nieuw anti-cheat-systeem genaamd Ricochet moet daar alleen een einde aan gaan maken. Om cheaters nog meer te ontmoedigen, gaat Activision nu ook een nieuwe policy hanteren, voordat Ricochet wordt gelanceerd in december. In een blogpost laat het bedrijf namelijk weten dat er nog veel harder opgetreden gaat worden tegen valsspelers.
Met het nieuwe systeem kunnen spelers dus niet alleen geband worden voor de huidige Call of Duty games, maar ook titels die in de komende jaren worden gelanceerd - waar nu ook al de eerste geruchten over zijn verschenen.

Onrust over anti-cheat-systeem Call of Duty

Met het nieuwe anti-cheat-systeem kunnen cheaters dus makkelijker worden gespot, maar niet iedereen is blij met de software. Ook spelers die niet valsspelen. De software is namelijk kernel-level en heeft toegang tot de core van een PC. Volgens Activision zal de software alleen geactiveerd worden wanneer een Call of Duty game wordt opgestart en hoeven spelers niet bang te zijn dat Ricochet voor andere doeleinden wordt gebruikt.

Populair Nieuws