Ricciardo reageert op kritiek: "Als Max dit vindt, dan zegt dat wel wat"

News
maandag, 17 juli 2023 om 17:30
max verstappen daniel ricciardo sergio perez silverstone 2023f1689607257
Veel coureurs zijn niet blij met de steeds groter wordende F1-kalender en Max Verstappen is één van de meest uitgesproken coureurs over de kwestie. Volgens Daniel Ricciardo is het veelzeggend dat de Nederlander komt met die kritiek.
De Formule 1 is populairder dan ooit, waardoor er bijna elk jaar records worden verbroken met het aantal toeschouwers bij een venue. Zo was dat ook op Silverstone het geval, met ruim 480.000 toeschouwers tijdens het raceweekend.
En aangezien de zaken erg goed gaan, wil de Formule 1 de kalender nog verder uitbreiden. Zo staan er volgend jaar een recordaantal 24 races op de planning en volgens CEO Stefano Domenicali is er zelfs ruimte voor 30 races in één jaar.
Daar is Max Verstappen het alleen niet mee eens, evenals een aantal andere Formule 1-coureurs. Sterker nog, zij vinden het huidige aantal al teveel van het goede. In gesprek met Total-Motorsportl.com laat Daniel Ricciardo weten dat het veelzeggend is dat Verstappen met deze kritiek komt.

“Het is interessant om het van Max te horen. Hij is namelijk iemand op zijn best, aan de top van de sport. Als zelfs hij zegt dat hij moe is, dan zegt het wel wat. Uiteindelijk zijn we allemaal gaan racen om we ervan houden. Als de kalender dit plezier weghaalt, kan dit een groot risico vormen.”

Opkomen voor het personeel

Verstappen vindt niet alleen op persoonlijk vlak dat de kalender te vol zit, hij komt ook op voor het personeel. Volgens de wereldkampioen hebben de coureurs het nog relatief makkelijk, ondanks alle verplichtingen die er bij een raceweekend komen kijken, maar zijn de coureurs helemaal vaak van huis en weg bij hun gezin.
Fernando Alonso sluit zich helemaal aan bij de kritiek van Verstappen. Volgens de Spanjaard is het mooi dat de sport zich openstelt voor nieuwe locaties, maar worden de monteurs, de coureurs en ook de media opgestapeld met teveel werk. Alonso ziet 18 of 19 races per jaar het ideale aantal voor een F1-kalender.

Populair Nieuws