Zo ziet de F1-kalender voor 2024 eruit, met recordaantal races

News
woensdag, 03 januari 2024 om 13:30
gp oostenrijk 2023 startf1688565981
We zijn nog niet eens halverwege het huidige seizoen, maar de Formule 1 heeft al de nieuwe kalender voor 2024 uit de doeken gedaan. Volgend seizoen moet een recordaantal races krijgen.
Liberty Media en Formula One Management willen van de Formule 1 een sport maken voor bijna het hele jaar. Daardoor zijn de seizoenen steeds langer geworden, met meer en meer races op de kalender. Eigenlijk zou dit jaar een nieuw record bereikt worden, maar voor 2024 wordt een nieuwe poging gedaan.
De Formule 1 heeft namelijk de kalender voor 2024 onthuld via Twitter. Daarop zijn 24 Grands Prix te zien, het hoogste aantal tot nu toe. Het plan was om dit jaar al zoveel races te organiseren, maar eind vorig jaar werd de Grand Prix van China al geannuleerd en daar kwam later ook de Grand Prix van Imola bij door het noodweer in Italië.

Opvallende plek op de kalender

In 2024 krijgen we een aantal usual suspects op de kalender. Net zoals de voorgaande jaren gaat het seizoen van start in Bahrein en wordt het afgesloten in Abu Dhabi. Ook andere races hebben ongeveer dezelfde plek als dit jaar, maar voor één race is er een grote uitzondering. De Grand Prix van Japan wordt namelijk georganiseerd op 7 april, de vierde race van het seizoen. De race wordt dit jaar veel later gehouden, namelijk op 24 september.
De F1-kalender voor 2024 ziet er als volgt uit: