Respawn zet een punt achter Titanfall

News
donderdag, 02 december 2021 om 15:30
titanfall 2f1573828714
Respawn Entertainment, de ontwikkelaar van Titanfall heeft laten weten dat het bedrijf stopt met Titanfall. De game zal niet meer op disk, maar ook niet digitaal langer verkrijgbaar zijn. Ook op abonnementsdiensten zal de game binnenkort verdwijnen. Dit maakte Respawn duidelijk op Twitter.
Respawn is sinds 1 december gestopt met het verkopen van de fysieke game Titanfall. Dit maakte het bedrijf op dezelfde dag bekend. De game zal ook in maart verdwijnen van abonnementdiensten. De servers blijven nog wel online voor de fans, maar voor hoelang deze online zullen blijven is nog onbekend.

Titanfall belangrijk voor Respawn

Voor de ontwikkelaar Respawn is Titanfall een erg belangrijke game geweest. De game kwam zeven jaar geleden uit en het bedrijf noemt de game het DNA van Respawn. De game liet de visie zien die Respawn heeft voor games en de game kreeg veel fans. Door het succes kon het bedrijf doorgaan.
Daarna bracht Respawn Titanfall 2 uit met verbeteringen ten opzichte van de eerste game. In het tweede deel kwam er bijvoorbeeld een verhaalmodus in de game. Het echte succesverhaal van Respawn Entertainment is alleen de populaire battle royale game Apex Legends.
Fans zijn niet bepaald blij met het besluit van Respawn. Eerder dachten fans al dat door het succes van Apex Legends, Respawn niet echt meer bezig was met de Titanfall game. Hoewel Respawn belooft de Titanfall franchise door te zetten, zagen fans liever dat de eerste game nog niet werd stopgezet.