Resident Evil upgrades voor PS5 en Xbox Series X behouden je saves

News
woensdag, 16 maart 2022 om 13:30
resident evil 3 2f1585831280
Veel games van de vorige console-generatie krijgen upgrades voor PS5 en Xbox Series X/S. Zo ook de resident evil-games van de vorige generatie (dat wil zeggen, Resident Evil 7 en de remakes van Resident Evil 2 en 3). Wie zijn saves niet wil verliezen hoeft zich geen zorgen te maken: Capcom laat weten dat je je saves gewoon kunt meenemen naar de nieuwe consoles.
Onlangs maakte Capcom bekend dat er PS5 en Xbox Series X/S upgrades zouden komen voor Resident Evil 7, Resident Evil 2 Remake en Resident Evil 3 Remake. Verder waren er weinig details over deze upgrades. Eigenaren van de bestaande versies gratis kunnen upgraden en er komen PC-patches om ook die versie naar dezelfde standaard te brengen, maar daar bleef het qua details bij.
Nu is bekend dat je geen nieuwe saves hoeft te beginnen als je deze upgrades claimt. Je kunt namelijk je bestaande saves gewoon meeverhuizen naar de nieuwe consoles. Hetzelfde geldt ook voor de DLC van de Gold Edition van Resident Evil 7.

Groot Resident Evil-aanbod op PS5 en Xbox Series X

Met deze upgrades naar PS5 en Xbox Series X hebben fans straks veel Resident Evil om van te genieten op de nieuwe consoles. Samen met Resident Evil Village zijn er dan vier games die een current-gen versie hebben. Helaas is nog niet duidelijk wanneer de upgrades voor Resident Evil 7, 2 en 3 verschijnen.
Het kan ook zomaar zijn dat er binnenkort nog meer Resident Evil verschijnt. Er zijn namelijk al een tijdje geruchten dat de remake-trend zich voortzet met Resident Evil 4. Dat is nog niet bevestigd, maar er wordt al beweerd dat deze remake dit jaar nog onthuld wordt.