Perez is er zeker van: "Sainz zou van Verstappen hebben gewonnen"

News
maandag, 25 maart 2024 om 11:00
sergio perez gp australie 2024f1711359327
De Grand Prix van Australië duurde niet lang voor Max Verstappen. Maar volgens teamgenoot Sergio Perez zou de Nederlander zonder problemen ook niet hebben gewonnen van Carlos Sainz.
Fans van Max Verstappen die om 5 uur ‘s ochtends voor de televisie zaten om hun favoriete coureur te volgen, kwamen van een koude kermis thuis. De race van de Nederlander duurde namelijk niet langer dan drie rondjes.
Verstappen werd eerst ingehaald door Carlos Sainz, nadat hij een foutje maakte. Niet veel later werd duidelijk wat de oorzaak was van de fout, toen er rook uit het achterwiel van de RB20 kwam - een oververhitte rem. Niet veel later kwam er ook vuur bij kijken en kon Verstappen de auto nog net terugbrengen naar de pitstraat, voordat de band explodeerde.

Red Bull niet de snelste?

De hoop van Red Bull Racing werd daarna gevestigd op Sergio Perez, maar de Mexicaan kwam uiteindelijk niet verder dan P5, met twee Ferrari’s en McLaren’s voor zich. In een interview met Sky Sports F1 vertelt hij dat de auto afgelopen weekend niet goed was en dat Sainz ook had gewonnen van Verstappen als zijn teamgenoot geen problemen had gehad.

“Absoluut. Ik denk dat we als team zijnde vandaag gewoon niet de snelheid hadden. Dat hadden we het hele weekend niet. We worstelden al vanaf vrijdag. Als je ziet dat Max binnen twee ronden werd ingehaald, dan zegt dat al iets.”

De opmerking van Perez is vrij opmerkelijk, omdat Verstappen al vanaf de start met de rem op zijn achterband reed. Toen de tweede ronde begon en de Nederlander een voorsprong had van zeven tienden op Sainz, was zijn rem al oververhit. Volgens Christian Horner had Perez alleen ook problemen, omdat hij tijdens de race schade aan zijn vloer zou hebben opgelopen.