“Resident Evil 8 is in aantocht en heet ‘Village’”

News
woensdag, 08 april 2020 om 8:00
xgn google image
Er gaan geruchten rond dat Capcom Resident Evil 8 in de maak heeft. Volgens de recentste informatie (via Biohazard Declassified) zou de game ‘Village’ gaan heten. Maar dat is niet het enige dat beweerd wordt over de game.
De bron van Biohazard Declassified lijkt dezelfde emailer te zijn als de vorige keer en meldt dit keer onder andere dat Resident Evil 8 de speler weer in de schoenen van Ethan uit Resident Evil 7 zet. Daarnaast zou hij te maken krijgen met een heks die op een soortgelijke manier werkt als Marguerite Baker (tevens uit RE7). Ook zou Chris Redfield via flashbacks in de game verschijnen, maar niet per se op een vriendelijke manier.

Ook gameplay details bekend?

Behalve plotdetails is er ook informatie naar buiten gekomen over de gameplay. Zo zou Resident Evil 8 gebruik maken van een first person-perspectief. Ook zou Capcom zowel een interface als die van RE7 testen, als één die lijkt op die van Resident Evil 4. Dat zou betekenen dat er weer enige focus op inventory management komt. Een laatste detail is dat hallucinaties het de speler moeilijk moeten maken om te weten wat er wel en niet echt is.
De bron van al deze informatie kan moeilijk gecontroleerd worden. Er bestaat dan ook een mogelijkheid dat er weinig tot niks van waar is. Capcom zelf heeft zelf tot dusver nog niks aangekondigd over het bestaan van een Resident Evil 8. Als de geruchten kloppen staat Resident Evil 8: Village op de planning voor het eerste kwartaal van 2021.