Nieuwe details bekend over LEGO Super Mario

News
woensdag, 08 april 2020 om 8:30
lego super mario trackf1586285424
Een paar weken geleden kondigden Nintendo en LEGO een samenwerking aan met de LEGO Super Mario lijn. Inmiddels zijn de eerste details bekend geworden en kan de eerste startersset zelfs besteld worden.
Na eerder al de LEGO Super Mario lijn aangekondigd te hebben, zijn nu de eerste pakketten aangekondigd. Het betreft een starterkit en twee uitbreidingen: Piranha Plant-powerslide en Eindbaasgevecht op Bowsers kasteel. Op de bestelpagina van de LEGO Super Mario Startercourse zien we ook de uitbreidingsset Monty Mole & Super Mushroom vermeld staan. In een video wordt door lead designer van LEGO, Jonathan Bennink uitgelegd hoe LEGO Super Mario in zijn werk gaat.
Mario is een LEGO poppetje dat het meeste weg heeft van de figuren uit de DUPLO serie, maar met digitale componenten. Zo kan hij met zijn ogen knipperen, heeft hij kleine displays op zijn buik en mond, kan hij geluid maken en reageren op bewegingen. Mario is voorzien van een gyroscoop, versnellingsmeter, een kleurensensor en een sensor voor speciale blokken.

Nu te bestellen

De LEGO Super Mario sets zijn vanaf augustus te koop, maar de startercourse is nu al op LEGO.com te bestellen. Dit pakket gaat €59,99 kosten. Koop je deze set vooraf, dan krijg je er de Monty Mole & Super Mushroom uitbreidingsset bij.
Het is niet de eerste keer dat LEGO een lijn uitbrengt die afwijkt van de bekende LEGO en DUPLO bouwblokken. Eerder bracht LEGO al een lijn uit onder de naam LEGO Technic, waarbij kinderen zelf voertuigen en machines in elkaar konden zetten. Met de programmeerbare robot LEGO Boost werd eerder al de link tussen fysieke bouwblokken en tablet gelegd.
Ook voor Nintendo is Super Mario niet de eerste oversteek naar de fysieke wereld: eerder werd het succesvolle Nintendo LABO uitgebracht. Hiermee konden spelers hun Nintendo Switch omtoveren tot vishengel, huis, racestuur en zelfs een robotpak.

Populair Nieuws