De grootste aankondigingen van de Inside Xbox persconferentie

  De E3 en dus de persconferentie van Microsoft gaat niet meer door dankzij het coronavirus. Toch blijft de techgigant ons op de hoogte houden over haar projecten met de Inside Xbox persconferentie. Dit zijn de grootste aankondigingen die dinsdagavond zijn gemaakt.

  Meer toptitels voor de Xbox Games Pass

  Misschien wel de grootste troef als het gaat om de aankomende concurrentiestrijd tussen Microsoft en Sony is de Xbox Games Pass. Microsoft heeft al aangekondigd dat de Xbox Series X de dienst ook gaat krijgen en spelers kunnen oudere titels blijven spelen op de next-gen console.

  De collectie van de Xbox Games Pass blijft bovendien gestaag groeien. Afgelopen week heeft Microsoft bijvoorbeeld Nier Automata Become As Gods Edition en Overcooked 2 erop gegooid. Twee titels die bijna niet meer van elkaar kunnen verschillen, maar allebei worden gezien als regelrechte toppers.

  Daar blijft het ook niet bij. Voor PC en Xbox One komt op 9 april Alvastia Chronicles uit voor de Xbox Games Pass, een retro RPG rechtstreeks uit het ID@Xbox-programma. Daarnaast zal donderdag onder andere ook Football Manager 2020, Journey to the Salvage Planet en Mistover verschijnen. Het geheime wapen van Microsoft wordt steeds krachtiger.

  Streamen met de Xbox Game Bar

  Een grote focus vandaag de dag voor veel gamers is de mogelijkheid om te streamen op hun PC of console. Of het nu is voor een publiek van duizenden kijkers tegelijkertijd of alleen je hechte groep vrienden, streamen is een belangrijke factor in 2020.

  Microsoft wil de mogelijkheid om te streamen dan ook een stuk makkelijker maken op de Xbox One en PC, zoals Sony al een tijdje doet met de PlayStation 4. De Xbox Game Bar krijgt daarom een flinke upgrade, waarmee derde partijen widgets kunnen maken voor de overlay, met XSplit Gamecaster widget als één van de opties waarmee de update lanceert. Daarmee krijgen gamers de mogelijkheid om te streamen, te chatten met hun kijkers en andere streaming opties aan te passen zonder ook maar de game te verlaten.

  De nieuwe versie van de Xbox Game Bar houdt het daarnaast niet alleen bij de widget van XSplit. Zo zal Razer komen met de Razer Cortex: System Booster of eenvoudig processen op de achtergrond af te sluiten en jouw performance te verhogen en Intel heeft ook een app in de wacht staan. Dankzij de open source software kan elke ontwikkelaar nu aan de slag op widgets voor de Xbox Game Bar te maken.

  Nieuwe beelden en details van Obsidian’s Grounded

  Obsidian Entertainment heeft met het geprezen The Outer Worlds haar laatste ‘onafhankelijke’ titel uitgebracht. Sindsdien werkt de getalenteerde studio voor Microsoft, met Grounded als de eerste titel die ze voor de uitgever maken.

  Tijdens de Inside Xbox presentie heeft de ontwikkelaar nieuwe beelden laten zien van de game, waarbij spelers plotseling zijn gekrompen tot de grootte van een mier. Alleen of in co-op moeten ze zien te overleven in de wereld, door de omgeving te verkennen en gebouwen en constructies te bouwen. De insecten in de achtertuin zijn ineens een stuk gevaarlijker.

  De titel, die ons sterk doet denken aan de klassieke film Honey I Shrunk the Kids, zal bovendien al vrij snel speelbaar zijn. Op 28 juli zal er namelijk een Early Access versie beschikbaar zijn op Steam en de Xbox Game Previews voor alle Xbox Game Pass Ultimate-leden.

  Sea of Thieves krijgt nieuwe uitbreiding

  Bij de lancering van Sea of Thieves werden de gevechten op zee en multiplayer gameplay geprezen, maar ondertussen was er ook veel kritiek op het gebrek aan content en de diepte van de gameplay. Ontwikkelaar Rare is sindsdien hard aan de slag geweest om die kritiekpunten weg te poetsen. Dat lijkt gelukt, want met meer dan tien miljoen spelers in januari 2020 is de game een groot succes voor Microsoft en Rare.

  Binnenkort komt er bovendien nog meer content bij door middel van de Ships of Fortune-uitbreiding. Spelers kunnen zich vanaf dat moment aansluiten bij één van de Trading Companies als Emissary en hun waren vervoeren. Dat betekent meer rijkdom voor jou bij een geslaagde vaart, maar ook een hoger risico met spelers die jouw schip willen overmeesteren. Met elke maand nieuwe updates zullen de piraten in Sea of Thieves voorlopig niet uitgespeeld zijn.

  Grounded

  Verkijgbaar vanaf 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.