Resident Evil 4 Remake op iPhone 15 Pro krijgt een opvallend prijskaartje

News
woensdag, 27 september 2023 om 12:00
resident evil 4 remake headerf1679580987
De iPhone 15 Pro kan niet alleen mobile games draaien, maar ook volledige console game. Resident Evil 4 Remake heeft alleen wel een opvallend prijskaartje voor de smartphone.
Hoewel je er niet zoveel over hoort, worden sommige mobile games extreem vaak verkocht. Soms veel meer dan de grootste games die normaal voor de consoles en PC uitkomen. Dat is ook niet zo vreemd, omdat de games voor smartphones normaal een lage prijs hebben van een paar euro. Dat is dan ook de prijs die je verwacht voor games op Android of iOS.
Maar met de nieuwe iPhone 15 Pro komt daar verandering in. Resident Evil 4 Remake komt later dit jaar namelijk uit voor Apple’s nieuwste smartphone en volgens de App Store listing moet je 60 euro betalen voor de game. Dat is een prijs die gebruikelijk is voor een console game, maar voor een titel die je zal spelen op een smartphone hadden spelers gehoopt op een lagere prijs.
Wel heb je eerst de mogelijkheid om te kijken hoe goed Resident Evil 4 Remake draait op de iPhone 15 Pro. Er is een gratis versie te downloaden van 700MB, dat waarschijnlijk een soort demo zal zijn. Ben je overtuigd, dan kun je de volledige versie kopen voor 60 euro.

Krachtige chipset in de iPhone 15 Pro

Dat de iPhone 15 Pro de kracht in huis heeft om console games native te draaien, kwam nogal als een verrassing tijdens de aankondiging. Voorheen is het namelijk wel mogelijk geweest om console games te spelen, maar alleen door ze te streamen vanuit de cloud, zoals via Game Pass.
Volgens Apple is de A17 Pro chip alleen zo krachtig dat het je iPhone kan omtoveren in een ‘belachelijk krachtige mobiele gaming machine’. Naast Resident Evil 4 Remake komt volgend jaar ook Assassin’s Creed Mirage uit voor de iPhone 15 Pro.