Marvel gooit Avengers team helemaal op de schop

News
vrijdag, 10 maart 2023 om 9:30
mv5bndq1yjbkngetyzuxzi00nzuyltgwzgutymfhztkzytjkotk0xkeyxkfqcgdeqxvynjg2njqwmdq at v1 sx1777 cr001777937 alf1583760567
De Avengers-films behoren tot Marvels grootste successen. Ook nu bouwt het MCU weer naar een tweetal Avengers-films. Maar in die films krijgen we een compleet nieuw team te zien, zo laat Disney CEO Bob Iger weten.
Marvel doet het commercieel nog steeds aardig, maar de waardering voor de individuele projecten lijkt wat minder. Een vraag die vaak gesteld wordt is of er echt wel zoveel vervolgen nodig zijn. Dat moeten Marvel en Disney herevalueren, zo vertelt Bob Iger tijdens een grote media-conferentie (via IndieWire).
Iger vertelt dat er niets inherent mis is met Marvel als merk en dat ook het aantal films en series niet per se een probleem is. Maar hij vraagt zich wel af hoe vaak er uit bepaalde personages geput kan worden. Vervolgen doen het vaak goed voor Disney en Marvel, maar Iger vindt dat de vraag vaker gesteld moet worden of een derde of vierde deel nodig is, terwijl er 7000 Marvel-personages bestaan.
Iger laat weten dat daar nu al flink aan gewerkt wordt. Volgens de Disney-CEO gaan we in de komende vijf jaar veel nieuwigheid zien. Het MCU komt uiteindelijk terug bij de Avengers, maar dan met compleet nieuwe Avengers. Dat was ook al enigszins te zien in de afgelopen fase van het universum, waarin veel oorspronkelijk Avengers stokjes door begonnen te geven.

Komen er minder Marvel-series?

Hoewel Iger dus niet per se een probleem ziet met het aantal projecten is dat wel degelijk een kritiekpunt dat je vaak hoort. Mavel-baas Kevin Feige lijkt het ook niet eens te zijn met Igers observatie dat het volume van Marvel geen probleem is. Feige liet onlangs nog weten dat er juist naar dat kritiekpunt geluisterd ging worden.