Renault onthult speciale techniek voor de Megane E-Tech electric

News
donderdag, 20 oktober 2022 om 12:00
lighthouse g39b49e31b 1920f1666256442
Renault heeft een nieuwe techniek ontwikkeld voor haar elektronische auto's. Het gaat om de Megane E-Tech electric die voorzien is van tal van nieuwe snufjes. Deze bevat een nieuwe techniek om de batterij en elektromotor van de wagen langer mee te laten gaan.
Renault introduceert met de Megane E-Tech electric een nieuwe techniek om de batterij van de wagen langer mee te laten gaan bij koud weer. Dit wordt gedaan door middel van een systeem dat warmte terugwint voor de batterij en de elektromotor. Hierdoor kan de wagen 470 kilometer rijden bij een volle batterij. Op de snelweg kan het rijbereik nog verder toenemen met zo'n 40 kilometer.
Bij koud weer wordt via deze techniek water verwarmd om de batterij op juiste temperatuur te houden. Andersom wordt de batterij gekoeld bij warm weer door middel van koud water. Met dit systeem wil Renault ervoor zorgen dat de batterij altijd op ideale temperatuur is om een maximale rijafstand mogelijk te maken.

Techniek voor de Megane E-Tech electric ook in de auto merkbaar

In het interieur van de wagen wordt de techniek ook toegepast. Dit wordt gedaan bij het verwarmen in de auto. In plaats van een warmtepomp wordt dit gedaan door het zogeheten warmteterugwinsysteem. Jean-Marie L’Huillier, expert van temperatuurmanagement van elektrische auto’s, legt uit
"Omdat de nieuwe Megane E-Tech electric bedoeld is voor de openbare weg, hebben we een systeem ontwikkeld en gepatenteerd dat in staat is om de warmte terug te winnen die wordt gegenereerd door de batterij en de motor als die intensief gebruikt worden, zoals tijdens snelladen en snelwegritten. De warmte wordt vervolgens gebruikt om het interieur te verwarmen zodat het rijbereik van de auto optimaal blijft", aldus L’Huillier.
De nieuwe auto is te koop vanaf 35.995 pond, omgerekend iets meer dan 41.000 euro.

Populair Nieuws