Opmerkelijk: GoldenEye 007 mag eindelijk in Duitsland verkocht worden

News
maandag, 01 november 2021 om 10:00
goldeneye 007f1635756671
Het is alweer bijna 25 jaar geleden dat GoldenEye 007 op de Nintendo 64 verscheen, maar gamers in Duitsland kunnen nu eindelijk van de shooter genieten. De titel is namelijk van de lijst met verboden producten afgehaald.
In Duitsland zijn er strenge regels omtrent media die potentieel een slechte invloed kunnen hebben op kinderen. Daarom is er een speciale lijst met producten die verboden zijn om te verkopen en er mag ook geen reclame voor worden gemaakt.
Er zijn nu een paar games van die lijst afgehaald, volgens Schnittberichte. Het gaat daarbij om GoldenEye 007 voor de Nintendo 64 en BloodRayne 1 en 2 voor PC. Titels worden normaal automatisch van de lijst verwijderd na 25 jaar, maar volgens de Duitse website is er een formeel verzoek ingediend voor GoldenEye 007 om de game eerder van de lijst te krijgen - mogelijk door Nintendo. Er gaan namelijk geruchten dat de geliefde James Bond game een remake zal krijgen. Eerder werd er al een andere versie gemaakt voor de Wii.

Problemen door Duitse regels

De strenge regels in Duitsland hebben niet alleen in het verleden voor problemen gezorgd. Zo is er vandaag de dag nog steeds erg lastig om goedkeuring te krijgen voor gewelddadige games of titels met zombies. En dat kan voor meer problemen zorgen dan alleen in Duitsland.
Zo is Techland recent met een remaster gekomen van Dying Light, onder andere voor de Nintendo Switch. In de Europese Nintendo Switch eShop is de game alleen niet te vinden. Dat komt doordat de eShop geregistreerd staat in Duitsland en de online winkel zich dus ook moet houden aan de Duitse regels. Techland is in gesprek om de game toch op de eShop te krijgen.