Update - Oculus Quest 2 wordt weer verkocht na problemen

News
woensdag, 25 augustus 2021 om 13:15
oculus quest 2 reviewf1627472153
Als je een Oculus Quest 2 wil halen, dan zal je even geduld moeten hebben. Facebook heeft de verkoop van de VR-bril namelijk tijdelijk stopgezet, nadat er meerdere gebruikers waren met klachten.

Update - Verkoop Oculus Quest 2 weer begonnen

Spelers die geïnteresseerd zijn in Virtual Reality en hun zinnen hebben gezet op de Oculus Quest 2, kunnen de VR-bril nu weer aanschaffen. Facebook heeft de verkoop van het apparaat weer hervat nu de problemen zijn opgelost. Ook de opslag van de VR-bril is verdubbeld naar 128GB, terwijl de prijs hetzelfde is gebleven.

Origineel bericht

Wie de stap wil zetten naar Virtual Reality zal diep in de buidel moeten tasten, aangezien de meeste VR-brillen een klein fortuin kosten. De Oculus Quest 2 van Facebook is alleen een uitzondering, met een redelijk betaalbare instapprijs. Momenteel is het alleen niet mogelijk om de VR-bril aan te schaffen.
Facebook heeft namelijk besloten om de bril tijdelijk uit de digitale winkelschappen te halen. De reden daarvoor zijn klachten die zijn binnengekomen van gebruikers, omtrent de cover van schuim die contact maakt met het gezicht. Dat meldt Andrew Bosworth, het hoofd van Facebook Reality Labs in een blogpost.

Nieuw materiaal en een grotere opslag

Vanwege de klachten heeft Facebook besloten om de verkoop tijdelijk te stoppen, zodat nieuwe modellen uitgerust kunnen worden met een siliconen cover. Iedereen die al een Oculus Quest 2 in huis heeft kan hier gratis een siliconen facial interface aanvragen.
Naast de verbeterde facial interface maakt Facebook ook van de pauze gebruik om de opslag van de VR-bril te verhogen. Het instapmodel zal namelijk een opslag van 128GB krijgen, in plaats van 64GB. De adviesprijs van 349 euro zal hetzelfde blijven.
Dit bericht is op 25 augustus 2021 bijgewerkt.