Releasedatum streamingdienst SkyShowtime eindelijk bekend

News
maandag, 05 september 2022 om 11:30
large wheel 16x9f1641571389
Het heeft even geduurd, maar Paramount en Comcast hebben eindelijk bekendgemaakt wanneer SkyShowtime in Europa verschijnt. De streamingdienst krijgt aan het einde van het jaar een release in Nederland.
2022 was het jaar van de nieuwe streamingdiensten in Nederland. Eerder dit jaar zijn immers al HBO Max en Viaplay met veel fanfare gearriveerd in ons land. De derde dienst die in 2022 zou lanceren, SkyShowtime, laat alleen nog steeds op zich wachten.
Gelukkig hebben Comcast en Paramount, de twee bedrijven die verantwoordelijk zijn voor SkyShowtime en alle content die erop verschijnt, nu wel de releasedatum van de streamingdienst bekendgemaakt. De dienst gaat van start op 20 september in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. In Nederland moeten we nog even wat langer wachten op SkyShowtime. De release hier staat namelijk gepland voor het vierde kwartaal.

Wat wordt de prijs van SkyShowtime?

De specifieke releasedatum voor Nederland wordt in 'de komende maanden' bekendgemaakt door Comcast en Paramount. Dat geldt ook voor de maandelijkse kosten voor de streamingdienst.
Wat de prijs precies wordt, kan een belangrijke factor worden voor kijkers om een abonnement te nemen. Zo heeft HBO Max meteen een grote stuk van de Nederlandse markt overgenomen, door te komen met een aantrekkelijke deal voor nieuwe abonnees en een relatief lage maandelijkse prijs. Netflix is ondertussen abonnees aan het verliezen door de hoge prijs die de dienst vraagt.
De content die je op SkyShowtime kan verwachten zijn films en series die vallen onder de flinke paraplu van Comcast en Paramount. Zo zullen er series van Showtime op de streamingdienst verschijnen, zoals Dexter New Blood, maar ook grote blockbusters als Tom Gun Maverick, Jurassic World Dominion en The Minions Rise of Gru.