Releasedatum Returnal op PC brengt aangename verrassing

News
donderdag, 19 januari 2023 om 10:00
returnal 5f1624964320
Het was al een tijdje bekend dat Returnal naar PC zou komen, maar een specifieke releasedatum was er nog niet. Daar is nu verandering in gekomen, want Sony heeft bekendgemaakt wanneer de port uitkomt.
De laatste jaren is Sony actief bezig om PlayStation exclusives naar PC te brengen. Zo hebben PC-spelers onder andere als Horizon Zero Dawn, God of War, Marvel’s Spider-Man Remastered en Days Gone voorbij zien komen. En daar komt nu dus ook Returnal bij.
Lang hoeven we daar niet meer op te wachten. Via een blogpost heeft Sony aangekondigd dat Returnal op 15 februari zal uitkomen op PC. Naast de releasedatum heeft de uitgever ook onthuld met welke features PC-spelers allemaal kunnen stoeien.
Zo zal er ondersteuning zijn voor Ray-Tracing schaduwen en reflecties, maar ook DLSS en FSR. Die laatste zijn de technologieën van respectievelijk Nvidia en AMD om de resolutie te verlagen en de gaten in te vullen door middel van een deep-learning AI. Daardoor kan je genieten van een hogere framerate, zonder dat je daarvoor hoeft in te leveren op de eye candy. Ook worden zo’n beetje alle resoluties ondersteund, inclusief 21:9 en 32:9 ultrawide schermen.

Returnal minder veeleisend dan gedacht

Eerder werden al de systeemeisen onthuld voor Returnal, toen de port officieel werd onthuld tijdens The Game Awards 2022. De requirements waren opvallend, omdat er voor Returnal 32GB aan RAM aanwezig in je PC moest zijn. Andere games van Sony, en zelfs titels die veel RAM nodig hebben zoals Microsoft Flight Simulator, hebben die eis niet.
Nu blijkt gelukkig dat de 32GB geen minimale requirement is om Returnal te spelen op PC. 16GB is ruim voldoende. 32GB wordt nu alleen aangeraden wanneer je de game op ‘Epic’ settings of met Ray-Tracing aan wil spelen.