Releasedatum next-gen Dead Space onthuld door EA Motive

News
vrijdag, 13 mei 2022 om 9:30
dead space remakef1627024754
Als je weer wil griezelen in de ruimte, dan kan je uitkijken naar de remake van Dead Space voor de next-gen consoles en PC. EA Motive heeft namelijk de releasedatum bekendgemaakt voor de horrorgame.
De Dead Space games hebben in korte tijd een grote fanbase gekregen, dankzij de enorm brute horror en de originele setting. Sinds Dead Space 3 uit 2013 zijn er alleen geen nieuwe titels meer in de franchise verschenen en is ontwikkelaar Visceral Games in 2017 opgedoekt. De reeks leek dan ook dood en begraven.
Maar Dead Space wordt nu toch weer nieuw leven ingeblazen. EA Motive, de Canadese studio die in 2015 door Jade Raymond is opgericht, werkt namelijk aan een remake van de originele Dead Space voor de PS5, Xbox Series X/S en PC. Na afloop van een livestream op donderdagavond heeft EA Motive de releasedatum voor de remake bekendgemaakt. Op 27 januari 2023 zal Dead Space verschijnen.

Geen laadtijden in Dead Space

EA Motive heeft gezegd dat het zo trouw mogelijk zal zijn aan het origineel. Zo zal het verhaal en de art direction gewoon hetzelfde blijven. Wel zal er op technisch gebied wat gaan veranderen, dankzij de nieuwe functies van de next-gen consoles. Zo heeft de ontwikkelaar eerder al aangegeven dat de nieuwe versie van Dead Space geen laadtijden zal hebben. Het zal een ‘onafgebroken ervaring’ worden. Daarnaast zullen de graphics natuurlijk ook een flinke upgrade krijgen en zullen er waarschijnlijk unieke features komen voor de PS5 DualSense controller.