Makers Game of Thrones aangeklaagd door stuntvrouw

News
donderdag, 12 mei 2022 om 17:30
game of thronesf1615818388
Stuntvrouw Casey Michaels klaagt de makers van Game of Thrones aan, zo meldt Variety. De stuntvrouw beweert blijvende schade te hebben opgelopen tijdens de opnames van een vechtscène.
Michaels werkte tijdens het achtste en laatste seizoen bij Game of Thrones in februari 2018. Volgens gerechtelijke documenten die Variety heeft ingezien liep de stuntvrouw een ernstige breuk van haar linkerenkel op tijdens de opnames. Tijdens een gevecht in aflevering drie moest Michaels samen met andere stuntmensen van het dak van een kasteel vallen en daarbij landen op kartonnen dozen en matten. Doordat er zoveel mensen voor haar op de dozen vielen, zouden de dozen zijn beschadigd tegen de tijd dat Michaels landde, waardoor zij verkeerd terecht kwam.
De afgelopen jaren is ze meerdere operaties en fysiotherapie ondergaan, maar door de blessure kan ze naar eigen zeggen bepaalde sporten en ook dagelijkse bezigheden als boodschappen doen, koken en tuinieren niet meer uitoefenen. Ook haar werk als stuntvrouw heeft ze moeten opgeven.

Game of Thrones' productiebedrijf reageert op de aanklacht

Fire & Blood Productions, een Britse dochteronderneming van HBO voor Game of Thrones, beweert dat Michaels’ verwonding ‘veroorzaakt is door ofwel het falen van de eiser om de bepleite stunt correct uit te voeren en/of met de vaardigheid en zorg van een redelijk bekwame stuntartiest, ofwel door een puur ongeluk’. Volgens het productiebedrijf waren de dozen helemaal niet beschadigd.
Michaels eist een schadevergoeding van bijna 5 miljoen dollar (ruim 4,7 miljoen euro). Als de partijen niet tot een schikking komen, wordt de zaak waarschijnlijk volgende zomer door een rechter behandeld.

Populair Nieuws