Dead Space Remake krijgt geen laadtijden dankzij SSD's

News
zaterdag, 07 augustus 2021 om 12:00
dead space remakef1627024754
De Dead Space Remake van EA Motive komt alleen uit op de next-gen consoles en PC. Dankzij de snellere overdracht van SSD’s heeft de game daarom geen laadtijden.
Tijdens EA Play Live heeft de uitgever bekendgemaakt dat er eindelijk weer een nieuwe titel in de Dead Space franchise wordt gemaakt. Het gaat daarbij niet om een compleet nieuw deel, want EA Motive werkt aan een remake van de eerste Dead Space voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X.
Het feit dat de Dead Space Remake alleen uitkomt voor de next-gen consoles en PC, zorgt ervoor dat spelers niet lang hoeven te wachten op laadtijden in de game. Sterker nog, het doel is dat Dead Space vanaf het begin tot aan het einde zonder laadscherm gespeeld kan worden. Dat vertelt regisseur Roman Campos-Oriola tijdens een interview over de game.

Geen reboot voor de Dead Space franchise

Hoewel EA Motive veel nieuwe technieken heeft om mee te werken, is de studio niet van plan om een reboot van de game te maken. Art Director Mike Yazijian legt in het interview uit dat dat ontwikkelaar zoveel mogelijk de originele game volgt. Uit respect voor het origineel zal ‘het verhaal, art direction, alles hetzelfde blijven’. Wel zullen er een aantal dingen uit de game gehaald worden ‘die niet werken’, om ervoor te zorgen dat de Dead Space Remake ‘relevant blijft’ voor het publiek van tegenwoordig.

Populair Nieuws