'Releasedatum Hogwarts Legacy verklapt door boek'

News
maandag, 07 februari 2022 om 9:30
hogwarts legacy desktopf1609859998
De laatste tijd gaan er veel geruchten rond over de releasedatum van Hogwarts Legacy. Maar een specifieke datum lijkt nu te zijn gelekt door een boek over de ontwikkeling van de Harry Potter-game.
Hoewel we nog geen enkele gameplay hebben gezien van Hogwarts Legacy, kijken veel spelers uit naar de release van de game. Heel vreemd is dat ook niet, want de Harry Potter-franchise is enorm populair en de game belooft een waar spektakel te worden voor de doorgewinterde fan. Maar er is veel onduidelijkheid over de releasedatum van Hogwarts Legacy.
Eerst kwam namelijk het gerucht naar buiten dat de game zou worden uitgesteld naar 2023, toen claimde uitgever Warner Bros. dat Hogwarts Legacy wel in 2022 zou verschijnen, maar een specifieke datum werd niet gegeven. Die is nu alleen mogelijk gelekt door de aankondiging van het boek The Art and Making of Hogwarts Legacy.
Het boek vol concept art en achtergrondinformatie over de ontwikkeling van de game komt namelijk uit op 6 september 2022. Het lijkt waarschijnlijk dat Hogwarts Legacy zelf dan ook op die datum uitkomt of een paar dagen ervoor of erna. Daarnaast is 1 september ‘Back to Hogwarts’-day, de dag dat scholieren in de boeken weer terugkeren naar de school voor witchcraft. En een releasedatum is september komt ook overeen met eerdere leaks over de game.

Terug in de tijd in Hogwarts Legacy

In tegenstelling tot de Harry Potter-boeken en -films speelt Hogwarts Legacy zich niet af in de tegenwoordige tijd. De game van Avalanche Software speelt zich namelijk af aan het einde van de 19de eeuw. Spelers mogen zelf een leerling maken die lessen mag volgen aan Hogwarts en natuurlijk ook een groots verhaal zal beleven. En mogelijk zal je een klasgenoot worden van niemand minder dan Dumbledore.