Releasedatum Euphoria seizoen 3 eindelijk onthuld

News
maandag, 06 november 2023 om 16:30
euphoria s2 zendayaf1699280085
HBO heeft eindelijk bekendgemaakt wanneer we de release van Euphoria seizoen 3 kunnen verwachten. Het nieuwe seizoen staat gepland voor 2025, ondanks dat hij al twee jaar geleden is aangekondigd. Dat meldt Variety.
Bedenker Sam Levinson heeft eerder aangegeven dat het nieuwe seizoen een film noir-thema krijgt. Het genre staat normaal bekend om duistere verhalen met elementen van misdaad en corruptie, vaak met een politieagent of detective in de hoofdrol. Dat laatste is voor Euphoria niet het geval, aangezien het verhaal nog steeds wordt gevolgd vanuit de ogen van Rue, gespeeld door Zendaya. Veel meer details heeft Levinson nog niet gedeeld over het nieuwe seizoen.
Helaas zal acteur Angus Cloud, die de drugsdealer Fezco 'Fez' O'Neill speelde in Euphoria, niet te zien zijn in het nieuwe seizoen. Drie maanden geleden overleed hij aan een overdosis. Hij was slechts 25 jaar oud. Het is nog niet bekend hoe het verlies van Cloud opgepakt gaat worden in seizoen 3.

Waar gaat Euphoria over?

Euphoria is een Amerikaanse serie die het leven van tieners belicht, waarin problemen als drugsgebruik, seksualiteit, vriendschap en identiteit centraal staan. De serie volgt dus het leven van Rue Bennett, een puber die worstelt met drugsverslaving en haar terugkeer naar de middelbare school. Haar pad kruist met verschillende andere tieners, zoals Jules Vaughn, die worstelt met haar genderidentiteit, Nate Jacobs, een opvliegende atleet, en Kat Hernandez, een tiener die op zoek is naar haar identiteit. Met gedurfde en rauwe thema's verkent de serie de emotionele en mentale strijd van jongeren, terwijl het ook de complexiteit van moderne tienerlevens en de uitdagingen van opgroeien in de hedendaagse maatschappij benadrukt.
De serie heeft sinds de première veel waardering ontvangen van zowel critici als kijkers, en heeft reeds meerdere Emmy Awards gewonnen voor de indrukwekkende vertolking van complexe en rauwe thema's. Zo heeft Zendaya onder andere twee Emmy's gewonnen voor haar rol als Rue.