Release Xenoblade Chronicles 3 is eerder dan verwacht

News
woensdag, 20 april 2022 om 15:00
xenoblade chronicles 3 noah and miof1656450504
Goed nieuws voor fans van Xenoblade Chronicles 3. Het nieuwste deel in de reeks zou eigenlijk in september dit jaar uitkomen, maar komt nu een paar maanden eerder uit. Ook onthult Nintendo een nieuwe trailer die een blik geeft op nieuwe game-elementen.
Het duurt niet lang meer of fans kunnen weer aan de slag met een nieuwe Xenoblade Chronicles-game. Xenoblade Chronicles 3 is namelijk verplaatst naar 29 juli dit jaar. De release stond eerst eigenlijk gepland voor september. In dit nieuwste deel gaan spelers wederom op een episch avontuur, dit keer als Noah en Mio. Deze twee personages bevinden zich te midden van een conflict tussen de naties Keves en Agnes.
Samen met vier andere personages uit deze twee landen proberen Noah en Mio de waarheid achter dit conflict aan het licht te brengen. Ze zetten hun zinnen op Swordmarch, een land dat door een gigantisch zwaard wordt gespleten. De game verbindt de toekomsten van de twee voorgaande games uit de hoofdreeks.
xenoblade chronicles 3 battle1f1656450494

Xenoblade Chronicles 3 introduceert Interlink-systeem

Spelers kunnen met tot wel zeven personages vechten. Het gaat daarbij om het team van Noah, bestaande uit zes personages, plus extra personages die je tijdens je avontuur ontmoet. Elk personage heeft natuurlijk zijn eigen unieke krachten en vaardigheden voor diverse strategische mogelijkheden. Verderop in het avontuur kun je de klassen van je personages wijzigen en zo je ideale team samenstellen.
De game introduceert ook een nieuw Interlink-systeem, waar elk tag-team-paar (bijvoorbeeld Noah en Mio) gebruik van kan maken als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. De personages smelten dan samen tot een reusachtige vorm genaamd Ouroboros, waarmee je sterke aanvallen tot je beschikking krijgt.
Naast een reguliere versie van de game brengt Nintendo ook een Collector’s Edition uit, die exclusief verkrijgbaar zal zijn in de My Nintendo Store. Deze editie bestaat uit verpakkingsartwork van Masatsugu Saito, een concept-artbook met meer dan 250 pagina’s en een steelcase voor de card van de game. Meer informatie over de Collector’s Edition volgt op een later moment.