Release nieuwe Professor Layton flink uitgesteld

News
woensdag, 29 november 2023 om 16:30
professor layton and the new world of steamf1701270596
Begin dit jaar werd aangekondigd dat Professor Layton na een lange afwezigheid weer terugkomt. Een nieuwe game moest in 2024 verschijnen op de Nintendo Switch. Maar de release is nu flink uitgesteld.
Het is al heel wat jaren geleden dat er voor het laatst een game met Professor Layton verscheen. Zelfs Layton’s Mystery Journey, waar de beroemde professor zelf niet in voorkomt, is alweer vijf jaar oud. Maar in 2024 zou Professor Layton and the New World of Steam verschijnen voor de Nintendo Switch.
Die release is nu alleen flink uitgesteld, zo is bekendgemaakt in een showcase van ontwikkelaar Level-5. De game komt nu niet eerder uit dan 2025. Dat maakt het ook een beetje de vraag of het nog een Switch-game wordt: er zijn veel geruchten dat Nintendo volgend jaar met een opvolger komt.

Eerste gameplay Professor Layton and the New World of Steam getoond

De showcase had niet alleen slecht nieuws over de game. Er is namelijk ook nieuwe gameplay van de game getoond, in de vorm van een vroege puzzel en een klein stukje verkenning van één locatie. Veel elementen die fans gewend zijn komen terug, hint coins, notities op het scherm en natuurlijk puzzels waarbij je scherp moet zijn op de exacte verwoording van de aanwijzingen.
Het is helaas niet duidelijk wanneer in 2025 de nieuwe Professor Layton-game moet verschijnen. Mogelijk duurt het ook wel even voor er een datum komt. Een specifieke dag hoeven we waarschijnlijk niet meer te verwachten tot op zijn vroegst eind 2024.

Populair Nieuws