‘Release nieuwe Assassin’s Creed game uitgesteld’

News
donderdag, 21 maart 2024 om 14:30
assassins creed jade 2f1692820495
Er stond voor dit jaar een bijzodnere Assassin’s Creed game op de planning. De mobile game Assassin’s Creed Jade is namelijk voor dit jaar aangekondigd. Maar naar verluidt wordt de game ineens toch uitgesteld.
De Assassin’s Creed franchise zou dit jaar een grote mobile game krijgen. Assassin’s Creed Jade is een volledige game die zich afspeelt in het oude China. De bedoeling was dat de game dit jaar zou uitkomen, maar Reuters meldt dat een strategische beslissing bij Tencent daar verandering in brengt.
Tencent werkt momenteel namelijk veel aan mobiele versies van bekende westerse franchises. Maar het bedrijf zou zich in de toekomst meer willen richten op mobile games uit zijn eigen stal, zodat er meer van de opbrengst in handen van Tencent blijft. Het bedrijf wil een voorbeeld nemen aan bijvoorbeeld Genshin Impact.

‘Assassin’s Creed Jade staf werkt aan andere game’

Daarom zou het besloten hebben om een groot deel van de staf van Assassin’s Creed Jade van het project af te halen. Die mensen zouden nu aan een recent verschenen party-game werken, genaamd DreamStar. Assassin’s Creed Jade is uitgesteld naar 2025.
Het is trouwens evengoed mogelijk dat er dit jaar een nieuwe Assassin’s Creed verschijnt. Een nieuwe game die zich afspeelt in Japan moet namelijk in het huidige belastingjaar verschijnen. Eind maart 2025 moet hij dus in de winkel liggen, maar dit jaar is ook nog een goede mogelijkheid.