Max Verstappen wordt vandaag officieel gekroond tot wereldkampioen 2023

News
vrijdag, 08 december 2023 om 16:00
max verstappen gp abu dhabi 2023f1701073633
Max Verstappen heeft al sinds de GP van Qatar genoeg punten om zichzelf de wereldkampioen van 2023 te noemen. Maar vandaag wordt de Nederlander pas echt officieel gekroond tot wereldkampioen.
In vrijwel elke sport wordt er een groot feest of ceremonie gehouden wanneer iemand wereldkampioen wordt of een belangrijke titel behaald. Zo wordt de schaal bijvoorbeeld elk jaar meegenomen naar het stadion waar de kersverse kampioen speelt en na afloop officieel uitgereikt.
Voor de motorsport wordt het alleen iets anders aangepakt. Hoewel Max Verstappen al sinds de sprintrace in Qatar, die twee maanden geleden werd gehouden op 7 oktober, mathematisch genoeg punten heeft op een derde titel op zijn naam te zetten, is hij nog niet officieel wereldkampioen in 2023.
Vanavond komt daar eindelijk verandering in. Dan is het namelijk tijd voor de FIA Prize Giving Ceremony, een gala dat elk jaar tegen het einde van het jaar wordt georganiseerd. Wanneer Verstappen officieel de gigantische beker krijgt overhandigd van de FIA, mag hij zichzelf echt kronen tot wereldkampioen.

Live de ceremonie volgen

Naast Verstappen zullen ook de andere kampioenen in de motorsport hun desbetreffende prijs overhandigd krijgen en daarnaast zijn er ook meer prijzen om te vergeven. Zo zullen er bijvoorbeeld trofeeën worden uitgereikt voor de beste rookie van het jaar.
Wil je het evenement live volgen? Dan moet je inschakelen om 20:00 Nederlandse tijd, dan gaat namelijk de FIA Prize Giving Ceremony van start in Baku. Het gala is hier via YouTube live te volgen.